Tesco Mobile: „neomezeně“ za 300 Kč měsíčně

Očekávaný virtuální operátor Tesco Mobile představil svoji nabídku. Zajímavá bude pro všechny, pro zákazníky obchodů Tesco pak ještě více.

Aktualizováno 19. června 2013: Tesco Mobile aktualizoval nabídku, informace v tomto článku již nejsou zcela aktuální. Více na: http://www.mobilmania.cz/clanky/tesco-mobile-na-slovensku-ceska-nabidka-je-k-placi/sc-3-a-1323764/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink


Dlouho očekávaná nabídka virtuálního operátora Tesco Mobile je konečně venku. V nabídce bude zatím pouze předplacená karta, její základní parametry následují:

  • Volání za 1,50 Kč do vlastní sítě (tedy pouze Tesco Mobile, nikoliv O2)
  • Volání do cizí sítě: 2,90 Kč za minutu
  • Účtování hovorů je 60+1 (tedy první minutu zaplatíte vždy celou, pak po sekundách)
  • SMS stojí 1,50 Kč
  • Denní internetový balíček: 50 MB za 20 Kč
  • Měsíční internetové balíčky: 150 MB za 150 Kč, 400 MB za 250 Kč, 1 GB za 350 Kč

Kam chodíte nakupovat?

Majitelé klubové karty Tesco Clubcard mají nárok na měsíční balíček v ceně 300 Kč. Obsahuje neomezené volání do sítě Tesco Mobile a 120 volných minut do ostatních sítí, po jejichž provolání platí základní taxa 2,90 Kč/min. To samé platí pro 60 volných SMS. Clubcard je možné získat na prodejnách, stačí požádat (a pomůže i web).

Klepněte pro větší obrázek
Používáním služab operátora Tesco Mobile se načítají body na klubovou kartu www.clubcard.cz

Zatímco základní nabídka není nijak světoborná, klubový balíček už vypadá zajímavěji. Nabídka je složitější, než u ostatních českých virtuálů, dělení na vlastní a cizí síť už není v módě, a tak se předplacenka z Teska vyplatí hlavně celým rodinám, které se rozhodnou přejít. Měsíční balíček je zajímavou alternativou nižších tarifů, které nabízí trojice síťových operátorů, ovšem hlavně ze začátku budete těžko hledat známé v síti Tesco Mobile, se kterými byste levnější volání využili.

Internet? Máme, ale...

Zatímco třeba Mobil.cz láká na internet zdarma, u Tesco Mobile jsou mobilní surfaři na vedlejší koleji a standardně dostanou, co si zaplatí. Výše uvedené balíčky jsou rozdělené také podle maximální přenosové rychlosti. Denní a nejnižší měsíční mají technické maximum na 8 Mbit/s, dva vyšší balíčky se teoreticky dostanou až na maximálních 20 Mbit/s. Dovolím si však tvrdit, že tohle rozdělení bude v praxi hrát jen malou roli.

Po vyčerpání FUP stačí zaplatit 100 Kč na jeho zdvojnásobení, ať už jste měli aktivní kterýkoliv balíček. Rychlost připojení s překročeným limitem padá na 200 kbit/s, což je stále ještě použitelná hodnota, internet však poběží pouze do konce zaplaceného měsíce.

Start příští středu

Operátor začne své služby nabízet ve středu 29. května, až tehdy spustí své webové stránky www.TescoMobile.cz. Předplacená karta bude ke koupi na všech 232 prodejnách Tesco, dobíjet se bude navíc v síti prodejen Žabka, na terminálech společnosti Sazka, na internetu a na vybraných čerpacích stanicích. Minimální dobíjecí částka je 200 Kč, platnost kreditu je šest měsíců.

Klepněte pro větší obrázek 
Webové stránky www.TescoMobile.cz i po zveřejnění nabídky zejí prázdnotou
Klepněte pro větší obrázek 
Na rozdíl od ostatní virtuální konkurence, která prodává na novinových stáncích, nabídne Tesco Mobile také mobilní telefony. Konkrétní nabídka bude zveřejněna později (via @Majkler).
Klepněte pro větší obrázek 
Nabídka telefonů slovenského Tesco Mobile. Dumpingové ceny nečekejte.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle na Twitteru napovídá oficiální kanál @Tesco Mobile CZ
Diskuze (133) Další článek: Unikl Android 4.2 pro Samsung Galaxy S III: o krok blíž k S4

Témata článku: , , Volný sms, Tesco, Tesco Mobil, Žabka, Mobil, MOBI, Neo +, Tesco Clubcard, Meš, Neo, T Mobil, T - Mobil, Mobilní surfař, Kč/měs, Oficiální kanál, Cizí síť, Vedlejší kolej