Tesla & Nvidia: tak má vypadat palubní počítač do auta

Nvidia na CESu vystavovala nejen tablety, ale také auta – supersportovní Lamborghini, nebo elektromobil Tesla s naprosto úžasným palubním počítačem.

Na MobilManii vnímáme společnost Nvidia především jako dodavatele čipů pro smartphony a tablety. Její záběr je ale pochopitelně mnohem širší – Nvidia má významnou historii ve světě počítačů a grafických karet, důležitou složkou její současnosti a především budoucnosti je automobilový průmysl. Na veletrhu CES oznámila Nvidia spolupráci s Audi, čipy Tegra 3 budou pohánět palubní info-zábavní systémy všech aut této německé automobilky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Skupina Audi, to nejsou jenom auta značky Audi, ale třeba také Lamborghini – také tenhle překrásný supersportovní Aventador má v sobě čip Nvidia Tegra

Je to možná s podivem, ale i přes přítomnost oslnivého Lamborghini Aventador nás na CESu nejvíce zaujalo jiné auto. Tesla S. Sedan s úžasným designem, elektromobil s unikátní technologií baterií a neméně působivým palubním počítačem, na který se zaměříme v následujícím videu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Elektromobil Tesla S. Mezi geeky poutala pozornost hlavně dvojice jeho palubních displejů

Je tohle budoucnost automobilového průmyslu? Bude jednou každé auto (namísto dnes obvyklé sady tlačítek, hejblátek a informačního displeje) mít na středovém panelu 17" monitor? Více si o Tesle S přečtěte na Autorevue.cz.

Nvidia na svém stánku autům věnovala hodně prostoru. Viděli jsme třeba i koncept systému, který ze čtyř kamer na čtyřech stranách automobilu složí jakoby letecký pohled na auto samo. S takovým systémem se bude couvat jedna radost...

Klepněte pro větší obrázek 
Diskuze (34) Další článek: Nokia prodala 1,5 miliardy telefonů Series 40, měla je pětina lidstva

Témata článku: , , , Supersport, Informační displej, Počítač, Auto, Palubní počítač