To nejlepší z IFA 2015 [výběr redaktorů]

Letošní IFA je pomalu za námi. Redaktoři, kteří byli přímo v Berlíně, vybírají nejlepší novinky, technologie a produkty představené na veletrhu.
Kapitoly článku

Smartphone: Marshall London

V Berlíně jsem měl možnost prohlédnout si letošní novinku od známého britského výrobce sluchátek a reproduktorů. Smartphone Marshall London je stejně jako všechny ostatní produkty této značky zaměřen na audiofily. Zařízení obsahuje hudební čip Wolfson, který podává velmi dobrou a hlasitou reprodukci zvuku, a to nejen do sluchátek, ale i do vestavěných stereoreproduktorů. Na telefonu se mi ale líbí hlavně jeho provedení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Marshall London je na první pohled jiný, než ostatní „běžné“ smartphony. Zařízení v rukou působí masivním a kvalitním dojmem. Design podtrhuje pozlacené rolovací tlačítko a čudlík M-Button na vrchní straně, jenž je vstupní branou do světa hudby Marshall. Raritou je dvojice 3,5mm jacků, díky kterým můžete poslouchat hudbu s kamarádem, anebo pomocí vestavěné DJské aplikace pouštět a míchat hudbu s možností odposlechu.

Po stránce výkonu je Marshall London sice průměrným zařízením střední třídy, ale to u tohoto modelu nikdo neřeší. Jeho přednosti jsou jinde – design, hudba, styl a komunita kolem značky Marshall jej činí na trhu smartphonů jedinečným. A samozřejmě vyčnívá i cenou. Zařízení je již možné zakoupit přímo na stránkách výrobce, zájemci si musí připravit v přepočtu necelých 15 tisíc korun.

Nositelné příslušenství: Huawei Watch

Poměr nositelných příslušenství vůči smartphonům byl na letošním veletrhu IFA vcelku vyrovnaný. Proto ani v mém výběru nemůže chybět zástupce chytrých hodinek. Designově i úrovní továrního zpracování mě ze všech dosavadních chytrých hodinek nejvíce oslovily nerezové Huawei Watch. Hodinky, na které sice zájemci čekají už půl roku, ale čekání se vyplatilo. Nově totiž Huawei Watch postavené na Android Wear podporují také platformu iOS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Čínský výrobce při návrhu vycházel z klasických hodinek švýcarského typu a ukázalo se, že to nebyl špatný nápad. Většina ostatních výrobců se nemůže rozhodnout, zda jejich chytré hodinky půjdou spíše cestou fitness a sportovního designu, nebo běžných hodinek, a tak často vznikají hybridy bez nápadu a pořádného designu. To ovšem není případ Huawei Watch. Jejich smysl je jasný – mají sloužit jako módní doplněk. A taky nebudou pro každého. Jejich cena začně na více než 10 tisících korun.

Témata článku: , , , , , , , Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Dual, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia Z5 Premium Dual, Většina ostatních, Reda, Hranatý displej, Prodloužená ruka, Hotový produkt, Špatný nápad, Ostatní produkt, Rytmus, Dýchání, Sleep, Krásný design, Vysoký jas, Nejnovější snapdragon, Výběr