Týden mobilně 305: Fantastický Ozobot

Ozo je robot, který jezdí, bliká, poslouží jako hračka pro nejmenší i jako logická hříčka pro ty větší. Potřebujete vědět víc?

Jako vždy okomentujeme nejdůležitější novinky uplynulého týdne, ale hvězdou dnešního pořadu je Ozobot (celým jménem Ozobot 2.0 BIT). Těžko se vysvětluje, co to je, co všechno umí, ale robůtek nás v redakci nadchnul. Nečekejte tuctovou hračku, která se připojí přes Bluetooth a ovládáte ji mobilem. Ozo má vlastní fotosenzory a sám si najde cestu, nebo umí tančit a je pro něj připravená celá řada her. Má vlastní kódový jazyk, komunikace mezi jím a počítačem probíhá tak, že robůtka přiložíte na displej a sledujete barevné blikání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Seznamte se. Tohle je Ozo!
Jezdit může ve skafandru, nebo bez.

Něco tak originálního jsme v redakci dlouho neměli. Ne nadarmo Ozo získal titul Best Robot na letošním veletrhu CES... Přitom není přehnaně drahý. Stojí 1699 Kč a prodává jej EasyStore.cz. Děkujeme za půjčení!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Při hrách s Ozobotem nejde jen o pohyb, ale i světlo, jeho blikání a barvy.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diodky a s nimi spojené fotosenzory. Ozobotovy oči i komunikační rozhraní.
Diskuze (8) Další článek: Nubia pojmenovaná po Praze od zítřka v prodeji. Víme, za kolik

Témata článku: , , , , T Mobil, Komunikační rozhraní, Týden, EasyStore, F +, MOBI, OZO, Mobil, Fan, T - Mobil