Týden mobilně 47: mobilní dvoujádro ve studiu

Procesory se dvěma jádry se řítí do mobilů. T-Mobile vyprodává mobily v outletu. U všech našich operátorů seženete levný Android.

Dnešní díl bude patřit hlavně technologiím a hardwaru. Ohlédneme ještě jednou za veletrhem spotřební elektroniky IFA 2010, který nás letos zaujal i po mobilní stránce. Světlo světa zde spatřilo několik nových tabletů a veřejnosti byly představeny nové mobilní procesory se dvěma jádry. Přímo v redakci se nám jedno takové výkonné zařízení objevilo. Důkazem, že nejde o běžný netbook, je osazený operační systém Android 2.1.

Když je řeč o Androidu, dáme vám několik tipů na nejlevnější smartphony s tímto operačním systémem na českém trhu. Zlevněné mobily se zárukou můžete získat ve speciálním outletu u jednoho z našich operátorů. Britští operátoři zavedli do praxe národní roaming a my si připomeneme, že něco podobného mohlo fungovat i u nás.

Ujasníme si, k čemu je dobrá funkce HDR integrovaná do fotoaparátu nového iPhonu 4. Telefon ji ale získá až po přehrání softwaru na aktuální iOS 4.1. Pokud vás zajímá, v čem spočívá „čínský humor“, vydržte na samý závěr pořadu. Dobrý obraz i zvuk (omluvte drobná zakolísání po grafických předělech) přeje opět kompletní duo Filip a Honza. 

  • 00:41 – tablety z veletrhu IFA 2010
  • 03:36 – levné Androidy u našich operátorů
  • 06:19 – outlet T-Mobile
  • 07:53 – národní roaming v praxi
  • 10:18 – mobilní procesory dostanou dvě jádra, ukázka netbooku s Androidem
  • 16:00 – HDR u iPhonu, čínský humor Meizu, závěr

O čem byla řeč:

Diskuze (27) Další článek: Nokia našla nového šéfa pro nutnou revitalizaci, přišel z Microsoftu

Témata článku: , , , Apple iPhone 4, Apple iPhone 4 16GB, Apple iPhone 4 32GB, Apple iPhone 4GB, Nokia E7, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Vodafone 845, T - Mobil, Mobil, Týden, Dobrá funkce, Dobrý obraz, MOBI, T Mobil