U:fon nabídne volání do všech sítí už za korunu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 71

Názory k článku

05. 08. 2012 01:30

Tarif jsem si objednal. Trochu poznatků pro nevěřící Tomáše (sám jsem Tomáš, proto vím o čem mluvím):Telefon
Koupil jsem model U300. Ostatní nemají potřebnou výbavu a varují před nimi i zkušenosti uživatelů s horší kvalitou hovoru i příjmu signálu. Přístroj je vzhledem zastaralý a je vyrobený z klouzavé umělé hmoty. Špatně se drží a vyžaduje zvyk. To je ale vše, co mu budu v jeho kategorii vytýkat. Funguje spolehlivě, hovory jsou velmi čisté a jejich kvalita mě hodně překvapila. Ovládání je jednoché a logické, výbavu samozřejmě nelze srovnávat s chytrými telefony, obsahuje ale všechno co potřebuji. Především v autě ocením jednoduchou obsluhu, hledat číslo na Androidu za jízdy je katastrofa. Za 490 korun je to dobrá koupě.Síť Ufon
Ve větších městech jsem nenarazil na zásadní problémy. Někdy je signál slabý v kovových budovách, všude jinde ale telefon funguje v pohodě. Ve většině případů lze volat i z těch kovových obchodních center. Drobné ufo nedodělky se občas objeví i na kraji města v kopcovitém terénu. V méně osídlených oblastech je situace o mnoho horší a závisí především na terénu. Pokud v cestě nestojí kopec, je signál dostatečně silný i v budově ve vzdálenosti cca 35 km od BTS. V kopcovitém terénu je třeba počítat s výpadky (např. při jízdě autem) a s nepokrytým územím v případě, že se tam hodláte zdržet. Pokud tedy bydlíte a pracujete ve městě, měla by síť Vaše potřeby uspokojit. Mapa pokrytí je poměrně spolehlivá.Celkové hodnocení
Osobně mám dobrý signál doma i v práci a provolat 300 minut za 400,- Kč mi přijde celkem frajeřina. Pokud některý měsíc provolám méně než 100 minut, dvě kila za telefon určitě unesu. Ještě mě napadá jedna věc. Pro starého a nahluchlého rockera má U300 obrovskou výhodu - a tou je možnost nastavení vyšší hlasitosti sluchátka naprosto bez zkreslení. Pro vystylovaného Kena (to je ten vždy upravený borec od Barbie) je vyndání U300 z kapsy naprosto neřešitelný problém. Ostatní získají spolehlivý telefon s jednoduchou obsluhou, který umožní volat za pár kaček a k tomu v případě potřeby i připojení k internetu s limitem 8GB za 200 za měsíc. Obavu mám jenom o budoucnost. Nikdo bohužel netuší, jak Ufon nakonec dopadne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 06. 2012 18:48

Co se týče U:fonu a tarifu "Volání za korunu", tak to nezní špatně,ale...To "ale" je také dost podstatné, jelikož co jsem tedy já pochopil po podrobném přečtení "Ceníku Služeb", tak je sice volání za korunu (SMS 1,50 Kč), po provolání creditu 200, ale je nastaven limit 600.- Kč !!!...viz.Limity služeb bod13) pod čarou. Poté dojde k zablokování služeb do konce zúčtovacího období.
Třeba se mýlím a pochopil jsem to špatně, ale třeba ne. Posuďte sami.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 06. 2012 21:01

Asi jediný výhodný tarif je Ufon za nula a z trochou oprsklosti jej z opretátora dokážete získat ikdyž už je dávno zdrušený (vlastní zkušenost) k tomu známy z tarifem kamarádi nebo jinným tarifem, např ministerstva vnitra, kdy za pakatelní paušál voláte na ufona neomezeně. To je pak nonstop nulová faktura a asi jedinný způsob jak si legálně zavolat neomezeně kamkoliv na účet operátorů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 06. 2012 00:59

Bohužel není úniku :( I když by polovina lidí přestala volat, tak by ceny šli naopak nahoru a to u všech operátorů zároveň. Nic by je nenutilo to měnit. Momentální situace na trhu je taková, že kyslík a tmobile májí přes 5 milionu SIM a vodafone 3.3 milionu SIM a stále roste. Lepší řešení by podle mě bylo, tu rovnováhu rozložit ve prospěch jednoho operátora, aby ten druhý musel reagovat. Nejlepší by asi bylo oslabit nejslabšího z nich Vodafon a neskočit jim na první nabídku, kterou udělají, ale naopak vyčkat a nenechat se nalákat !!! ;)
Kdyby se našlo dost lidí řekněme milion, kteří nebudou vázaní smlouvou a budou připravení hromadně přejít, tak už by to byla dost velká masa lidí, která by dokázala trhem pohnout. Přecházelo by se zase pouze na nejlevnější tarif bez smlouvy aby se to dalo opakovat třeba dvakrát do roka ;)Zajímavé taky je, že firma co platí měsíčně 20tisíc se dokáže s cenou dostat na polovinu běžných tarifů. Teoreticky pokud vezmete celou rodinu a kamarády (řekněme 50 SIM) tak už všichni májí volání mezi sebou zdarma. Data za stovku a volání do ostatních sítí kolem 2-3korun. Kdo nemá tak velkou rodinu, tak by to mohl třeba praktikovat se sousedy v paneláku nebo ve vesnici. Asi to chce jen trochu iniciativy a nějaké možnosti se hned najdou.A teď tu o červené karkulce ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 06. 2012 13:44

U:fon lidi nechtějí zejména proto, že:
- nízké pokrytí zajišťuje mizerných 1.000 vysílačů. Konkurence na pokrytí země mají každý 13.000 vysílačů. Tento nepoměr nepomůže U:fonovi zvrátit ani to, že jeho nižší frekvence má větší dosah. Prostě kopce a zdi signál dál nepustí - výstavba sítě, nebo pomalý krach, to je pro U:fona bohužel matematická jistota!
- síť CDMA na 420 MHz je handicapem, na této síti nikdo zařízení neprovozuje a proto si žádná zařízení ani sami zákazníci koupit nemohou! S tím souvisí i nabídka přístrojů, kterou U:fon nevylepšil již řadu let a nechává tu poslední hrstku skalních zákazníků volat skrze šunty! U400 má slabý signál a je bez bluetooth, U300 sic lepší signál a i bluetooth, ale telefon se několikrát denně vypne a už nenaběhne. Ostatní značky mobilů ani nemluvě - šunty. Snad jedině ta pevná od LG poslouží důchodcům jak má.
- s tímhle tarifem objevili Ameriku! Je dobrý, velmi dobrý, ale mohl by být lepší, kdyby dali volání v síti již zadarmo! Za dvě kila s tak mizerným pokrytím a s tak mizerným telefonem mnoho zákazníků nepřilákají.
- měli by v návaznosti na tento tarif nabídnout i slevy pro stávající tarify Za nula, kterých je mezi lidmi ještě dost a jistě by zase začali přes U:fona rádi zase volat, ale za současných 4,50 je to vražda. Dneska už existují šedivý operátoři a už se tak moc neschovávají a nabízejí podobné podmínky na bezproblémových sítích Vodafon a Telefónica. Zrovna včera jsem dostal tištěnou nabídku jednoho šediváka do schránky a byla dost podobná této nabídce, tedy co se měsíční platby týká, navíc volání v rámci čísel šediváka zadarmo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
05. 06. 2012 12:59

jsem prijel na slovensko pred asi tydnem, a na delsi dobu uz, a neco takoveho bych se v cesku jen tezko dockal http://www.o2.sk/pre-vas/volania/o2-fer/o2... ...
a v cesku mam vodafone ted nedavno jsem si nechal zmensit pausal na nulovy, a platim 6,5kc coz je 2xvic. ale co cekat od cechu kteri si nechavaji takove ceny nabizet, jedinym resenim jak operatory a dalsi prvky tohoto vydridusskeho systemu bojovat je proste vubec jej nepouzivat, jelikoz zebrat/vyzadovat/vyhrozovat levenejsi tarif s operatory je pod uroven, a pri tom by mohli sami obcas prekvapit. ale po odeslani kapitalu uz i od vf se neda nic cekat mileho.dodatek: zatim co v cesku, na rybniku ani vlnka a hnije. na slovensku jak i v mnoha jinych odvetvich se nespi na vavrinech a predhaneji dal cesko http://mobilmania.azet.sk/clanky/orange-koncime-s-p... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 06. 2012 11:19

No jo tak třeba v USA asi v evropě neznámějším iphonu4S si jednoduše zajdete za opem a za pár chvil máte CDMA sít s nevýhodami ale zajimavější nabídkou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 06. 2012 10:54

60+30? To teda dost po*rali schůzi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 23:31

Opět další pokus o prodloužení agónie umírajícího, asi kvůli zvednutí tržní ceny aspoň o píď. I levné volání je k ničemu, když operátor má spíš nepokrytí než pokrytí a i tam, kde náhodou pokrytí má, je kvalita hovoru mizerná. Měl jsem kdysi Ufona půjčeného na měsíc, pokud pominu, že jsem byl často při pohybu po ČR bez signálu, tak když už, čtvrtina hovorů šla do kopru, výpadky, jednostranná slyšitelnost atd. a to mám na mysli Prahu. Přitom kvalita sítě příp. pokrytí se od té doby rozhodně nezlepšilo, spíš naopak. Ovšem tipuji, že se pár naivních škudlíků najde, kteří po této nabídce skočí, jenže Ufon jako služba je i zadarmo drahý.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 23:30

Jen pro info. U Vodafonu jde poskládat tarif za 814 s DPH takto:
-internet v mobilu 300 MB (249 Kč)
-Microsoft Office Professional Plus - licence na 5 PC (225 Kč)
-100 sms (dejme tomu 100 Kč)
-250 minut (240 Kč - tato částka zbývá pro minuty)Když to bude bez OfficePP, cena je 668 Kč s DPH.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 22:07

měli by to provázat z ufonovou vysílačkou, to je pak jinej tarif a segmenty se dost překrývají. Jaká velká škoda že GSM operátoři (výrobci telefonů) zabalili PTT.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 20:01

Myslím, že na český specifický trh je Ufonova nabídka docela zajímavá. Cenou volání už šlape na paty i VoIP operátorům a oproti nimž má výhodu jisté mobility (samozřejmě, někdo může namítnout kombinaci VoIP + free WiFi + smatphone, ale to je docela o něčem jiném).
Pokrytím Ufon za ostatními operátory sice zaostává, ale ne každý cestuje po celé republice a potřebuje být neustále online. Existují i lidé, kteří nevytáhnou paty z domu natož z města, kteří mají telefon hlavně na volání a kterým by v podstatě stačila i pevná linka/VoIP a pokud u nich má Ufon pokrytí, tak je pro ně Ufon určitě plně dostačující.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 19:24

Vodafone (Oskar) Odepiš 0,30 Kč/minuta.Za 12,00 Kč 40 volných minut a SMSky v síti za 0,42 Kč aneb jak ušetřit.U:Fon je shit,nemá pokrytí a nemá podporu mobilních telefonů a smartphonů s CDMA technologií,která pracuje u U:Fona na jiný bázi.A nemá to SMS,MMS bránu.Dále T-Mobile Přátelé 500 s 50 % slevou 0,03 Kč/minuta za 250,00 Kč 10 000 minut a 10 000 kusů SMSek na pět čísel + 300,00 Kč kredit navíc (300,00 Kč ÷ 4,90 Kč/minuta = 61,22 minut).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 16:46

S těmi jejich telefony a kvalitou sítě by konkurenceschopná cena byla 0.1 Kč/min...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 16:01

Musím říct, že je mi sympatické, že aspoň někdo slyší na volání lidí po levném tarifu. Pro méně náročné zákazníky dostačující nabídka. Sice prozatím zůstávám u vodafonu, ale za mne palec nahoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 15:18

UFOuna jsem kdysi na 2 roky podepsal a byl to největší mobilní přešlap v životě.. Špatný signál, krom velkých měst všude, nemožnost vyvázat se ze smlouvy, poslední rok jsem jen platil a tel. byl v šuplíku.. Už niky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 15:15

Vypadá na to, že přes všechny špatné prognózy, je tak velký zájem o korunový tarif, že ho nejde dočasně objednat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 14:52

Škoda že s podobnými, nebo takovýni, či nižšími cenami, v tarifu, nebo předplacence nepřicházejí v operátoři v běžné GSM síti, jeden nebo více z nich.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 14:52

INFOLINKA U:fona je TRAGÉDIE. Před měsícem jsem chtěl u nich objednat internet, ale po 25 minutách čekání a poslechu muziky pořád dokola jsem to vzdal. Jak chtějí dostat svoje služby mezi lidi, když jim nefunguje tak základní a důležitá věc?!Navíc se na volání na předvolbu 841 nevztahují volné minuty, ale účtuje se extra zvlášť, což jsem nevěděl, a na faktuře se pak nestačil divit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 14:12

Dokud nebudou mít v nabídce aspoň jeden slušnej mobil, tak se jim restart nepovede...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 12:50

A není lepší Vodkafone - ČD tarif ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:41

Milý U:Fone. Velmi uvažuji o tom, že vyměním své HTC Evo 3D za některý z telefonů tvojí nabídky. S pozdravem, Blázen

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:39

Zajímavá nabidka ale bohuzel pro me nepoužitelná. Ufon nemá signal v miste kde se nejčastěji pohybuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:39

Jooo tak z tohoto mraku kapat nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:36

Absolutně mi nedochází jedna věc, když mají standartní CDMA síť, proč sakra nenabízí klasické CDMA telefony, v americe je síť tohoto typu standardem, jejich telefony jsou od výrobců poupraveny tak, aby měly podporu i těchto síťí (nejčastěji maji podporu obojího typu)
Proč teda ufon nabízí ty svoje, když jsou k dispozici stejné telefony jako jsou ty naše pro GSM?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 12:36

Ta cena 290 Kč za telefon je i s baterií a nabíječkou? V eshopu to vypadá, že je nutné si přikoupit zvlášť.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:34

S bezpečně nejhorším přístupem "zákaznického" centra to musí dát pravděpodobně zadarmo. Jinak dříve měli vlastní síť zdarma a to už neplatí?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 12:28

Proč ty telefony pořád vypadají jako předpotopní?
Kdyby byl na trhu výběr většiny současných telefonů i s CDMA modulem, tak by to mělo podstatně větší šance.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2012 12:25

Nechci být sýček, ale tohle Ufonovi asi moc nepomůže. Důvod je nasnadě. Nekompatibilita se sítěmi GSM a tím omezený výběr mobilních telefonů. Navíc jestli tohle nebude Ufon nějak propagovat, tak si toho nikdo ani nevšimne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2012 12:20

není to špatně?
tarif stojí 200kč a je v něm 100minut pak jedna minuta stojí 2kč a ne 1kč?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor