USB kabel pro mobily Sony Ericsson (test)

Nemáte infra ani Bluetooth? Mezi příslušenstvím pro mobily Sony Ericsson se nedávno objevil USB kabel, s nímž bude počítač s vaším mobilem komunikovat zcela bez problému. Ovšem po drátu.

Pokud nemáte ani infra, ani Bluetooth a potřebujete komunikovat se svým mobilem značky Sony Ericsson, můžete využít USB kabelu DCU-11. V balení najdete kromě samotného kabelu instalační cédéčko s ovladačem, aplikace, které s mobilem budou komunikovat (ovladač modemu, synchronizační program, program pro editaci obrázků, nastavení mobilu, posílání SMS apod.), pak najdete na webu ke konkrétnímu mobilu.


Na konektoru kabelu zbylo i místo pro nabíječku.

Instalace je velmi jednoduchá. Připojíte kabel na jedné straně k mobilu, na straně druhé do počítače nebo notebooku. Ve Windows XP a Me proběhne instalace automaticky, ve Windows 98 a 2000 budete muset provést běžnou polomanuální instalaci a najít ovladače na cédéčku. Na každý pád cédéčko musí být vloženo v mechanice. Po instalaci není nutný restart. V seznamu ovladačů se objeví nový virtuální port COM (zde 15), přes nějž budou aplikace komunikovat.

 
Seznam portů v mém počítači...

Kabel jsem testoval s mobilem T68i, a to na vytáčeném spojení (bylo nutné instalovat Cable modem) a na komunikaci s několika dalšími programy - synchronizace a editor obrázků. Vše fungovalo bez problémů; systém Windows XP.

 
Vytáčené připojení přes kabel a T68i

Kabel stojí méně než externí infra nebo Bluetooth, např. na www.mobilhouse.cz jej seženete za 1159 Kč s daní. Bluetooth adaptér (lze zatím využít jen s mobily R520, T39, T68, T68i a P800) stojí okolo 1500 Kč, externí USB infra zrovna tak. Kabel je tedy nejlevnějším řešením, osobně ale preferuji Bluetooth, protože nejste limitováni kabelem a v případě mobilů SE funguje bez problémů. A pokud bych se měl rozhodnout mezi kabel a infra, beru kabel, je praktičtější.

Ve zkratce:

  • Datový USB kabel DCU-11 pro mobily SE
  • Zapůjčil: MobilHouse.cz, www.mobilhouse.cz
  • Cena: 1159 Kč
Diskuze (20) Další článek: Z praktického hlediska: Výhody a nevýhody odlišných časových účtování

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , USB kabel, Kabel, Mobil, Eri, Son, Pro +, Nutný restart, Test, MOBI, USB