Vánoce u U:fona: internet na 5 měsíců zdarma

Kdo si pořídí U:fonův předplacený internet, bude surfovat zdarma až do jara. Zelený mimozemšťan toho ale má mnohem více, třeba doživotní volání za polovic.

Mobilní operátoři už dávno Vánoční svátky příliš neprožívají, tedy rádi se chlubí rekordy v počtu odeslaných SMS či provolaných minut, ale na dárky zákazníkům už nemyslí tolik jako dříve. To ale letos neplatí u U:fona, ten dal dohromady poměrně zajímavou nabídku zejména pro mobilní surfaře, kteří potřebují být online se svým laptopem na cestách. Nyní to ale všechno, nabídku mimozemského sympaťáka obohatí i zajímavý kousek hardware, tzv. Mi-Fi router – tedy Wi-Fi router do kapsy. Nabídka startuje 1. listopadu, takže pojďme pěkně popořadě.

Nový tarif a sady mobilního internetu

U:fon připravil na Vánoce speciální tarif pro mobilní internet za pouhých 290 Kč měsíčně. Není zatížen FUPem na surfování a e-maily, ale FUP pro ostatní služby činí pouhý 1 GB. K tarifu je možné zvolit jakýkoli hardware: USB modem či wi-fi a mi-fi router (podrobnosti najdete níže). Na své si ale přijdou i příležitostní surfaři, kterým se nechce platit měsíční paušál a raději si za připojení zaplatí jak potřebují.

Klepněte pro větší obrázek
Hezký vánoční dárek pro všechny mobilní surfaře, se kterým se ale rozhodně nevyplatí čekat až na Štědrý den

Jde o dvě sady obsahující vše potřebné pro mobilní připojení k internetu, přičemž obě nabídnou připojení až na celých pět měsíců zdarma (do 30. března 2011). První ryze vánoční balíček obsahuje modem v hodnotě 1 800 Kč, jeho cena ale bude o Vánocích jen 1 390 Kč. Pokud si tedy zákazník koupí sadu již na začátku listopadu, získá internet zdarma na oněch pět měsíců. Po uplynutí bezplatného období se sada promění v běžný internet na kredit, který bude třeba dobít.

Druhá sada vyjde výhodněji, modem totiž nabídne zcela zdarma, zákazník zaplatí jen 2 900 Kč za kredit ve stejné výši a modem za osmnáct stovek má gratis. Od dubna příštího roku si pak zákazník zvolí, zda mu lépe vyhovuje platit denní tarif za 29 Kč či hodinový za 9,90 Kč. FUP je vždy 1 GB na den. V případě první sady je tedy třeba dobít kredit na webu operátora, zákazníci zakoupivší sadu za 2 900 Kč mohou začít čerpat kredit ve stejné výši.

Shrnutí vánoční nabídky sad pro předplacený mobilní internet
Prodejní cena balíčku1 390 Kč nebo 2900 Kč
Obsah balíčkuModem v hodnotě 1800 Kč a až 5 měsíců internetu zdarma (po uplynutí této doby je třeba nabít kredit), u balíčku za 2900 Kč také kredit ve výši 2900 Kč
Denní sazba (primární nastavení)29 Kč/den
Hodinová sazba (volitelná)9,90 Kč/ hodinu
Změna nastavení sazby1. změna zdarma, každá další za 10 Kč
Expirace kreditu12 měsíců od prvního použití nebo posledního dobití
Způsob dobitíOn-line; platba platební kartou nebo převodem na účet
Maximální rychlost připojení3,1 Mb/s
Reálná rychlost400 – 700 kbit/s
FUPNa surfování a e-mail žádná, ostatní 1 GB/den
Vhodnost použitíPro práci v kanceláři i na cestách, na dovolené, na chatě či chalupě, pro školáky…
Pokrytí CDMA85% populace, 65% území

Dva telefony za jeden paušál

Do vánoční edice byl zařazen i tarif Unifon DUO, na který získají noví zákazníci trvalou slevu 50 %. Za dva telefony, respektive dva paušály tak budou platit jen 290 Kč, což je jinak běžná cena jednoho paušálu. Volání a SMS v síti U:fona jsou zdarma, volání na pevnou u nás i v zahraničí vyjde na 2,90 Kč a stejná sazba platí i pro volání na ostatní mobilní čísla v tuzemsku.

Mi-Fi router do kapsy

Od 1. listopadu nabízí U:fon rovněž jeden zcela nový typ hardwaru: Mi-Fi neboli mini Wi-Fi router Vertex VW310L, který lze pořídit ke všem datovým tarifům. Funguje jako klasický Wi-Fi router pro připojení k internetu včetně všech zařízení vybavených Wi-Fi (například iPad, iPhone, PDA, smartphone nebo PlayStation).


Dle U:fonova eShopu vyjde Vertex VW310L na rovnou tisícovku

Díky malé velikosti, baterii a zanedbatelné hmotnosti lze mini Wi-Fi hotspot použít prakticky kdekoli, nejen doma. Jako všechna zařízení od Vertexu lze i k Mi-Fi připojit externí anténu pro příjem v oblastech se slabým signálem. V neposlední řadě je výhodou nového routeru moderní minimalistický design. Připojit lze samozřejmě i několik zařízení najednou. Navíc umí:

  • vytvořit lokální síť – propojení počítačů mezi sebou i s dalšími přístroji
  • sdílet soubory s dalšími uživateli pomocí vestavěné micro SD karty
  • připojit další zařízení typu kamera či platební terminál přes Wi-Fi rozhraní
Diskuze (25) Další článek: HTC: navigace TomTom částečně zdarma

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, F +, Vánoční edice, Měsíc, Stejná sazba, Vhodnost, Lokální síť, Fon, Žďár, Reálná rychlost, Expirace, Meš, Poslední dobití, Vánoce ??