Vánoční katalogy: Praktiční pomocníci i reklama

Vánoce už klepou na dveře a pro bezradné uživatele jsou k dispozici nejrůznější katalogy vánočních dárků. V tištěné i elektronické podobě. Vyplatí se je používat?

Vymýšlet každý rok nová překvapení je namáhavé a darovat zase ponožky poněkud trapné. Proto není divu, že si lidé nechají rádi poradit. Toho samozřejmě využívají i marketéři, a tak se internet i poštovní schránky jen hemží vánočními katalogy.

Nekomerční katalogy většinou nenabízejí konkrétní zboží

Katalogy jsou často počiny jednotlivých obchodů, které cíleně tlačí určité zboží. Najdeme však (tentokrát snad výhradně na internetu) i obecné katalogy, které nabízejí také realizovatelné nápady. Finančním zdrojem takových katalogů je především reklama. Ano, najdeme i zcela nekomerční projekty, ale ty povětšinou nenabízejí konkrétní zboží, což je u katalogu docela vada na kráse.

Mezi těmi komerčně založenými však najdeme značné rozdíly. Jedny jdou tvrdě za výdělkem, další se snaží být skutečnými praktickými pomocníky. A k těm druhým patří mimo jiné také portál Vánoční-dárky.cz.

Projekt zahrnující velké české e-shopy

Tento katalog je místem, kde najdeme vybrané zboží z ověřených českých e-shopů. Stačí tak jedno kliknutí a víme, kde dárek nakoupit. Do projektu se navíc zapojilo poměrně velké množství velkých e-shopů (např. Astratex.cz, Piklio.cz, Oxalis.cz), a to z různých oborů, takže je nabídka skutečně pestrá. A každý e-shop nabízí pouze pár vybraných kousků ze svého sortimentu, takže se při hledání nebudete brodit řadou podobných věcí.

Kromě tradičního rozdělení do kategorií Vánoční-dárky.cz nabízejí také chytré filtrování podle pohlaví, ceny, věku i zálib. A nezapomínají přitom ani na domácí mazlíčky.

Pomocník i na poli tradic a receptů

A že tento katalog chce uživatelům skutečně pomoc, dokládá i fakt, že kromě samotného katalogu na webu najdeme i sekci s články. A v ní spoustu povídání o vánočních tradicích, recepty, texty a videoklipy koled a také návody na originální balení dárků a další vánoční zajímavosti.

A pro ty, kteří rádi soutěží, je každý týden připravena jedna z vánočních soutěží.

Další článek: Knock: odemkněte Mac poklepáním na iPhone ukrytý v kapse

Témata článku: , , Katalog, Originální balení, Kat, Vybrané zboží, Pomoc, Astra, Určité zboží, Vánoční dárky, Velký e-shop, Praktický pomocník, Finanční zdroj