Vertu Constellation: Luxus je poprvé dotykový

Constellation je první dotykové Vertu a zároveň nejlevnější model téhle luxusní značky. Čekejte vybrané materiály, zpracování hodné hodináře a nevídané služby.

Byla jednou jedna Nokia, jmenovala se C7 a stála 8 000 Kč. Jednoho dne ji Finové stříknuli zlatou barvou, pojmenovali ji Nokia Oro a pověsili na ni cenovku 27 000 Kč. Jenže i to jim bylo málo, a tak se C7 dostala do spárů Nokií vlastněné firmy Vertu. Pouhé barvení tentokrát nestačilo a tak C7 podstoupila kompletní plastickou operaci.

Původní plasty byly transplantovány za ocel, safírové sklo a pravou kůži. Výsledkem je Vertu Constellation, první dotykový smartphone značky. Variant je několik, cena začíná na 110 000 Kč, se stoupající kvalitou kůže a počtem diamantů stoupá až ke hvězdám.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dle mého názoru je Constellation jedno z nejvkusnějších Vertu vůbec

Už jsem zmínil, že vnitřnosti pochází z Nokie C7, tím je dána většina vlastností a možností telefonu. Symbian je ve verzi Anna, update na Belle je nepravděpodobný (a pro cílovou skupinu nedůležitý). Uživatelské prostředí prošlo výraznou grafickou úpravou, základem je černá, ze které vystupují decentně stínované prvky.

Technikou to ale v tomto případě nekončí. Za závratné částky, nedostanete pouze luxusní telefon, ale i služby na úrovni. Osobní asistent Vertu Concierge je skutečný a živý asistent na telefonu, který vám sežene vstupenky, vybere a zajistí letenku apod. Vertu City Brief je průvodce po 200 nejznámějších městech světa. Vertu Select podle osobních preferencí uživatele vybírá výjimečné články a zajímavosti. Vertu Fortress je automatická zálohovací služba pro veškerý obsah telefonu. Vertu Certainty je nadstandardní servis, který má zajistit nejen bezchybnou funkčnost, ale také perfektní vzhled telefonu – pro Vertu Constellation rok, pro Constellation Precious dva roky. Aplikace Berry Bros & Rudd pomůže s výběrem a nákupem vína. Protektor Services Group je bezpečnostní agentura, která vás upozorní na nebezpečí (kde jste pozná podle GPS), sežene vám bodyguarda a prý vám pomůže při únosu. Exclusive Members' Clubs je skupina vybraných klubů, do kterých Vertu Constellation poslouží jako vstupenka (doslova). A v podobném duchu bychom mohli pokračovat dále a dále.

Klepněte pro větší obrázek 
Levnější varianta Vertu Constellation.  Začíná na 110 000 Kč, můžete mít leštěnou či kartáčovanou ocel, kůži hladkou, růžovou či jinak obarvenou, hovězí, či aligátoří. Ceny končí na 165 000 Kč
Klepněte pro větší obrázek 
Dražší a exkluzivnější varianta se jmenuje Vertu Constellation Precious. Ocel nahradí zlato libovolné barvy, zdobí se také diamanty. Ceny začínají na 200 000 Kč a díky individuálnímu programu cenový strop prakticky neexistuje. 
Klepněte pro větší obrázek
Exkluzivní telefon, exkluzivní příslušenství
Diskuze (27) Další článek: Vodafone chystá údržbu systémů, nepojedou samoobsluhy

Témata článku: Nokia, , , , , Nokia Oro, Nadstandardní servis, Pop, Dotyk, Bezpečnostní agentura, Vertu Constellation, Dot, Barvení, Lux