Vesmírné koncepty, sluncem hnaná fantazie

Prý vznikly v hloubi vesmíru dlouho před vznikem lidské rasy. Jejich tvary jsou nadpozemsky neobyčejné.

Z řad našeho čtenářstva jsme dostali tip na web japonského operátora KDDI, kde své koncepty mobilních telefonů prezentují tři mladí designéři, absolventi Univerzity v Tsukubě Ban Hiroshi Matsuo, Kai Kentarou, Shimoyama Kouzou. Pojďme se teď společně na jejich dílo podívat. Zadání znělo: sluncem napájený mobil.

Soup. Tak se jmenuje tahle rozkládací červená krabička. Je to spíše graficky vyjádřená myšlenka, než opravdový koncept. Autor se pouští do fyzikálně-vesmírné tématiky a říká, že jeho mobil není omezen pravidly časoprostoru. Představte si pod tím kdo co chcete... Výbava je následující: e-mail, fotoaparát, hudební přehrávač, internet, nejzajímavější je ale integrace solárních panelů do rozkládacího displeje. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Soup

Jmenuje se gem a podle jeho autora vzniknul dávno před vznikem lidské rasy (jaký protimluv) daleko v hloubi vesmíru. Jakékoliv další informace chybí, a tak můžeme vycházet pouze z obrázků. Gem je neobvyklé véčko s displejem a QWERTY-klávesnicí na vnitřní straně a solárními panely na té vnější. Na hřbetě konstrukce vidíme několik funkčních tlačítek, díky kterým bude možné telefon ovládat i v zavřeném stavu. Tvary jsou rozhodně zajímavé, pro nošení v kapse však trochu nevhodné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
gem

Voyage je na první pohled nejblíže dnešním mobilním telefonům, ale jen než se začnou otevírat křídla jeho solárních panelů. Pak začne připomínat spíše vesmírnou stanici, která získává energii stejným způsobem. Na vesmírné cestování se odvolává i autor, ale jaký by asi byl každodenní pozemský život s takovýmto leporelem v kapse?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
voyage

Zdroj: kddi

Diskuze (1) Další článek: T-Mobile účtuje ekologicky pomocí elektronické faktury

Témata článku: , , Fantazie, Koncept, F +, Slunce, Vesmírné cestování, Fan