Veyron bude nejrychlejší véčko. Samsung ho vybaví jako Galaxy S7

Veyron není jen název jednoho z nejrychlejších aut na světě od známé francouzské automobilky Bugatti, ale také kódové označení špičkového véčkového smartphonu, který by měl brzy uvést Samsung. I když už je dnes tato konstrukce spíše raritou, právě jihokorejský výrobce alespoň jednou do roka véčkový model představí. Až na výjimky se ale bohužel nepodívá za hranice domoviny.

Klepněte pro větší obrázek
Kdyby Galaxy S7 bylo véčko. Samsung uvede tuhle raritu asi jen v Koreji (foto: Mobiltelefon.ru)

Podle portálu PhoneArena.com bude mít nový Samsung dvojici 3,9palcových Super AMOLED displejů, každý z jedné strany výklopného flipu. Druhou půlku konstrukce bude tvořit část s mechanickou klávesnicí a vestavěnou baterií. Smartphone tak půjde plnohodnotně ovládat jak v zavřeném, tak vyklopeném stavu.

Veyron bude do jisté míry odvozen od existujících vlajkových modelů Galaxy S7/S7 Edge. Samsung použije konstrukci z kovu a skla, stejný 12Mpx fotoaparát a výkonný procesor Exynos 8890 z vlastní dílny. Na výběr bude stříbrná a zlatá varianta. Cenu zatím neznáme, ale vzhledem k náročnosti výroby véčkových telefonů a jednomu displeji navíc může být klidně o polovinu vyšší než u Galaxy S7.

Diskuze (1) Další článek: Xiaomi Mi Band 2 je v redakci. Začínáme testovat [galerie]

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Zlatá varianta, GAL, Galaxy s, Bugatti, Jak, Samsun, Sam, Samsung Galaxy s,