Vodafone aktualizuje systémy. O víkendu nepojedou samoobsluhy

Vodafone chystá odstávku některých zákaznických služeb kvůli pravidelné aktualizaci systémů. Tentokrát půjde zejména o úpravy související se zlevněním roamingových sazeb v souladu s regulací EU. Během nadcházejícího víkendu 29. dubna až 1. května 2016 dojde k aktualizaci systémů péče o nefiremní a firemní zákazníky. Příští víkend 6. až 8. května 2016 se odstávka dotkne pouze OneNet zákazníků. Začátek odstávky je plánován vždy na pátek na 18:00. Předpokládaný konec pro nefiremní a firemní zákazníky je v neděli večer. Odstávka pro OneNet zákazníky skončí v sobotu ráno.

Klepněte pro větší obrázek

Plánovaná aktualizace na první víkend se týká systémů internetové samoobsluhy a mobilní aplikace Můj Vodafone, hlasové a SMS samoobsluhy, systémových nástrojů operátorů na call centrech a prodejců na pobočkách. Na fungování sítě nebudou mít odstávky žádný vliv, omezena bude pouze část služeb v zákaznických systémech, například aktivace nových produktů nebo dostupnost vyúčtování. Operátor proto doporučuje stihnout veškeré změny v nastavení a aktivacích nových služeb do pátečního poledne.

Během aktualizace bude možné na lince 800 77 00 77 blokovat ztracené nebo odcizené SIM karty. Naopak dobíjení předplacených karet přes kupóny a online v internetové obsluze Můj Vodafone nebo na webových stránkách www.vodafone.cz nebude možné. Ostatní dobíjení přes bankomat, terminály Sazky, nebo internetové bankovnictví bude funkční. Prodej přes Vodafone eShop bude funkční, objednávky budou ale realizovány až po ukončení aktualizace systémů. Bez omezení provozu zůstanou také služby Vodafone parku.

Diskuze (3) Další článek: Levný Asus Zenfone Go je smartphonem pro začínající uživatele

Témata článku: , Voda, OneNet, System, První víkend, Nadcházející víkend, Sam, Akt, Systém, Víkend,