Vodafone dodá konektivitu pro novou Škodu Kodiaq. Systém myslí na bezpečnost i chytré funkce

Nejen veletrhem IFA živ je Berlín. Pokud jste nezaznamenali světvou premiéru prvního mladoboleslavského SUV jménem Škoda Kodiaq, rozhodně se zajděte podívat na Auto.cz nebo Autorevue.cz. Na MobilManii zmíníme zajímavé spojení s Vodafonem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Operátor totiž do Kodiaqu dodá konektivitu. Integrovaná SIM karta zajišťuje neustálé připojení vozu k internetu právě přes síť Vodafone. Palubní systém tam může majitele vozu informovat o svém stavu, nebo aktuální geografické poloze – ať už se přihlásí přes webu nebo mobilní aplikaci ve smartphonu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vůz umí nahlásit otevřená okénka, údaje o zbývající dojezdové vzdálenosti, spuštěný alarm, nebo pomocí tlačítka nouzového volání eCall zavolá o pomoc. Tato služba by se v Evropě měla stát standardním vybavením vozů v roce 2018, Kodiaq ji má už teď. Nastavit se dají pokročilé funkce, jako je opuštění uživatelem nastavené oblasti nebo ovládání klaksonu a výstražných světel (např. pro snazší lokalizaci vozu na parkovišti). Přes systém lze naplánovat servisní prohlídku nebo konzultovat dotazy přes infolinku.

Pevně zabudovaná SIM karta je propojena se systémem servisních služeb automobilky Škoda a data přijímá a odesílá výlučně v rámci tohoto systému. Veškerá data a funkce vozidla jsou tak chráněny proti útokům zvenčí.

Diskuze (26) Další článek: T-Mobile v září zvýhodňuje Huawei a do ceníku přidává Samsung Galaxy Note 7

Témata článku: , , , , , , Standardní vybavení, Nov, Palubní systém, Systém, Vůz, System, Neustálé připojení, Chytré, Funkce, Zajímavé spojení, Pro +, Voda, Kodi, F +, Nouzové volání, Integrovaná sim,