Vodafone Red: neomezeně a nejlevněji

Mírně zmatená nabídka z „flatové revoluce“ bude zapomenuta, Vodafone právě představil pět uhlazených tarifů Red. Nejlevnější stojí 250 Kč.

Splašená reakce Vodafonu na O2 Free bude brzy zapomenuta, už po šesti týdnech operátor představil tarify Red. Tyto tarify jsou součástí celosvětové strategie skupiny Vodafone a postupně je již představila nebo se je chystá představit většina poboček po celém světě. Všechny tarify jsou (alespoň nějakým způsobem) neomezené. „Redy“ si budou moci aktivovat firemní i nefiremní, noví i stávající zákazníci od 27. května.

Zajímavé je, že v době, kdy operátoři houfně opouštějí dotace na mobily, Vodafone možnost koupit zvýhodněný přístroj zachovává. Druhou zajímavostí je, že v době, kdy je na českém trhu stanovené maximum 750 Kč měsíčně, tlačí Vodafone cenu až k hodnotě 1 500 Kč. Co je za tu cenu navíc? 

Klepněte pro větší obrázek  
Ceny platné s úvazkem na dva roky. Hovory se účtují po celých minutách sekundách.

Operátor se v tiskové zprávě chvástá, že jsou jeho neomezené tarify nejlevnější na českém trhu. Pro základní flat (Red za 699 Kč) to skutečně platí, nejlevnější Start sice cenou pouze dorovnává nabídku O2 a T-Mobilu (viz srovnání), ale navíc přidává 20 MB dat.

Vodafone bezplatně přidává základní verzi aplikace Vodafone Protect pro Android, která umožňuje zamknout telefon na dálku, vymazat osobní data nebo telefon lokalizovat. Uživatelé tarifů Red mají nárok na 50% slevu na datovou SIM kartu.

Je libo připlatit?

V tabulce výše vidíte základní tarify a pak jsou tu jejich příplatkové varianty. Připlatit si můžete buď za svobodu (tedy za verzi tarifu beze smlouvy), nebo za nový telefon. Jaké jsou příplatky a které telefony můžete mít zdarma (v praxi zaplatíte 1 Kč)? Vyplatí se dva roky připlácet na telefon „zdarma“? Kupodivu ano, nebo aspoň suma příplatků za celou dobu trvání smlouvy nepřekračuje cenu telefonů (až na jednu výjimku). Uvedené telefony jsou pouze příklady, pokud budete chctít dražší, než „korunový“ telefon, budete si muset jednorázově připlatit..

 StartRed
do sítě
RedRed
se vším všudy
Red
Premium
Základní cena249 Kč499 Kč699 Kč999 Kč1 499 Kč
Za svobodu/telefon63 Kč125 Kč175 Kč111 Kč167 Kč
Celkem312 Kč624 Kč874 Kč1 110 Kč1 666 Kč
Telefon za 1 Kč a
jeho obvyklá cena
Nokia C2-01
1 777 Kč
Vodafone Smart III
2 177 Kč
Sam. Galaxy Fame
4 377 Kč
HTC Desire X
5 777 Kč
iPhone 4 8GB
9 777 Kč
 Sam. Xcover 2
1 977 Kč
Sam. mini 2
3 177 Kč
Huawei G510
5 777 Kč
HTC 8S
5 777 Kč
HTC One SV
8 577 Kč
     Galaxy S3mini
7 577 Kč
Příplatky za 2 roky1 512 Kč3 000 Kč4 200 Kč2 664 Kč4 008 Kč

Pro firmy

Nabídka pro firemní zákazníky věrně kopíruje nabídku pro „rezidenty“, firmy ale navíc dostanou VPN, tedy neomezené volání v rámci firmy. To na první pohled vypadá nelogicky, protože i nejlevnější Red má volání v celé síti Vodafone zdarma. VPN ale můžeme vnímat jako seznam firemních čísel, která si vzájemně volají zdarma, a to i ta čísla, která nemají neomezené volání, i ta se staršími tarify. Rozdíl tedy není pro samotného uživatele tarifu Business Red, ale pro jeho kolegy, to oni ušetří peníze či volné minuty.

Klepněte pro větší obrázek

Dva nejvyšší tarify mají zdarma pokročilé Mobilní zabezpečení, pro ostatní „Redy“ stojí 49 Kč měsíčně. Aplikace je dostupná pro všechny operační systémy, umožňuje zamknout telefon na dálku, vymazat citlivá data, nebo lokalizovat zařízení. Na Androidu poslouží také jako antivir a umožní správu vícero zařízení jedním firemním administrátorem.

V zahraničí a do zahraničí

Nejvyšší Red zahrnuje 600 minut na příchozí a odchozí hovory v roamingu a 300 MB dat v roamingu. U ostatních tarifů je možné před cestou do zahraničí aktivovat Vodafone Roaming na den, který za 99 Kč umožní volat a SMSkovat neomezeně a využít až 100 MB dat. Volné minuty a data lze využít v následujících zemích. Mimo ně platí standardní roaming viz web operátora.

Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Guernsey, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, ostrov Man, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie

Tarify Red se vším všudy a Red Premium zahrnují 1 000 minut volání do následujících zemí. Ostatní tarify opět postaru, informace opět na webu operátora.

USA, Kanada, Řecko, Nizozemsko, Belgie, Francie, Španělsko, Maďarsko, Itálie, Vatikán, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Dánsko, Švédsko, Norsko, Polsko, Německo, Gibraltar, Portugalsko, Lucembursko, Irsko, Finsko, Andorra, Monako, San Marino, Slovensko 

Zvláštní nabídka

Vodafone má nabídku pro hendikepované, zdravotně postižené či jinak znevýhodněné a závislé na péči jiného člověka. Jde o balíček 50 volných minut za 50 Kč. Na jedno rodné číslo je možné aktivovat jediný takový tarif, stačí předložit příslušné doklady uvedené v nařízení vlády č. 109/2008 Sb., o podmínkách poskytování zvláštních cen veřejně dostupné telefonní služby.

Zvláštní tarif má Vodafone také pro studenty. Jeden jediný, i když na webu v době vydání článku visely tři. Vychází ze starších Férových tarifů a je o 25 % levnější, pro jeho získání stačí být ve věku 15 až 26 let.

Klepněte pro větší obrázek 
Aktuální nabídka Vodafonu pro studenty zahrnuje jediný tarif za 299 Kč.
Diskuze (238) Další článek: Hostesky ve vaně uvedly na trh voděodolný Sony Xperia Tablet Z

Témata článku: , Apple iPhone 4, Apple iPhone 4 16GB, Apple iPhone 4 32GB, Apple iPhone 4GB, HTC Desire, HTC Desire X, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One SV, HTC Windows Phone 8S, Huawei Ascend G510, Nokia C2-00, Nokia C2-01, Nokia C2-02 Touch and Type, Nokia C2-03 Touch and Type, Nokia C2-05, Nokia C2-06 Touch and Type, San Marino, Guyana, Red, Francouzská guyana, Guadeloupe, Voda,