Vodafone rozšířil LTE. Ještě do vánoc stihne dalších 270 obcí

Před týdnem Vodafone odkryl „jízdní řád“ budování LTE. Slíbil také, že se s dalšími pozitivními zprávami ozve ještě do konce roku a dnes je to tu. Operátor pokryl Turbo Internetem (kombinace 3G a LTE, v tomto případě jde o LTE na 900 MHz) další lokality v Karlovarském, Libereckém, Ústeckém, Plzeňském a Středočeském kraji. K dalšímu rozšíření dojde ještě do vánoc.

Co se kvantifikace pokrytí týče, přešel Vodafone z procent populace na ještě méně uchopitelný počet obcí. Víme pouze, že operátor započítává pouze obce pokryté min. z 80 %. Aktuálně tedy jsme na čísle 1 168 (z toho 429 obcí pokrývá LTE). K 20. prosinci bude Turbo Internetem pokryto 1 438 obcí, na LTE tedy přibude dalších 270 obcí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vlevo je stav pokrytí Turbo Internetem k 17. prosinci, napravo k 20. prosinci.
Fialová je starší 3G, červená značí rostoucí LTE pokrytí.

Vodafone Turbo Internet mohou využít zákazníci, kteří používají datové služby, mají LTE SIM kartu a kompatibilní zařízení (telefon, tablet či USB modem). Operátor v tiskové zprávě uvedl, že rychlosti přenosu v této LTE síti jsou srovnatelné s HSPA+ a reálně byly naměřeny hodnoty přesahující 15 Mbit/s.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Turbo Internet je kombinace staršího 3G a nově vznikajícího LTE. Podrobněji operátor vše vysvětluje na vodafone.cz/turbo
Diskuze (52) Další článek: Projekt Ara: skládanka od Motoroly se blíží realitě

Témata článku: , , Plzeň, Karlovarské, Kompatibilní zařízení, Pozitivní zpráva, Voda,