Vodafone v zahraničí: za stovku jako doma

Vodafone představuje program „Roaming na den”. Za denní poplatek budete v zahraničí volat, psát a nově i datovat jako doma.

Léto je za dveřmi, operátoři přicházejí s roamingovými novinkami, takový je běh telekomunikačního světa. Také před letošními prázdninami je čeká regulační příkaz z evropských výšin (detaily zde). Vodafone k tzv. euro-tarifu také letos nabídne alternativu, která se vyplatí zejména intenzivněji volajícím cestovatelům a dovolenkářům.

Služba se jmenuje Vodafone roaming na den a umožní používat Tarif na míru v zahraničí tak, jako byste byli doma. Pochopitelně ne zdarma, za poplatek 99 Kč denně. Týká se to volání (příchozí hovory jsou v rámci poplatku zdarma), SMS a konečně také internetu.

O Vodafone roaming na den si můžete říct od 28. května. V dosahu domovských vysílačů lze službu aktivovat prostřednictvím většiny běžných kanálů. Aktivovat či deaktivovat můžete zdarma i ze zahraničí prostřednictvím mobilní Samoobsluhy (více o aplikaci) nebo linky Péče o zákazníky v zahraničí na čísle +420 776 970 219.

Vodafone roaming na den platí v 41 zemích:

Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Franzouzská Guayana, Gibraltar, Guadeloupe, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Manský ostrov, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie

Ryby, dejte pozor na dvojháček

Háček se skrývá v účtování. Neplatí se za 24 hodin, ale od půlnoci do půlnoci. Poplatek se začíná účtovat až při prvním využití služeb toho dne: zahájení hovoru, přijetí hovoru, zahájení datového provozu, odeslání SMS (přijatá SMS službu neaktivuje, je zdarma). Platí pak do nejbližší půlnoci, v 11 večer si tedy přijetí prvního hovoru dne raději rozmyslete. Pokud za celý den nebudete nijak komunikovat, poplatek se nezaúčtuje. Jestli chcete volat jednou, dvakrát, rozhodně se vám vyplatí standardní euro-tarif.

Klepněte pro větší obrázek

A ještě jeden háček pro nás Vodafone má. Po vyčerpání volných jednotek se nezačne účtovat podle vašeho Tarifu na míru, ale podle základního Tarifu na míru (6,5 Kč/min a 1,5 Kč SMS). Internet můžete v rámci této nabídky používat pokud máte datový tarif určený pro mobilní telefony. Řešení pro firemní zákazníky využívající službu OneNet bude představeno v následujících měsících.

Komentář redakce

„Stovka na den? To se zbláznili?“ Záleží na úhlu pohledu. Jestli za týden v zahraničí pošlete tři SMS a jednou zavoláte, tahle nabídka je pro vás zbytečně drahá. Jinými slovy: není pro vás. Jestli jste zvyklí přijet do zahraničí a koupit si tamní SIM kartu, ani vás novinka neosloví. Vodafone roaming na den je pro ty, kdo hodně volají, píší, datují a nechtějí se o nic starat. Úplně nejvhodnější je pro ty, kteří cestují často, ale nepravidelně, takže se jim nevyplatí

Zajímá vás na dovolené pouze mobilní internet? Můžete ho mít za 50 Kč na den

Jako obvykle je to otázka matematiky, ale možnost volby potěší. Vodafone neomezuje počet aktivací/deaktivací služby, rozhodnout se tedy můžete i v průběhu dovolené. Škoda jen zmíněných háčků – bez nich by byla nabídka přehlednější a lákavější.

 

Diskuze (22) Další článek: Samsung Galaxy S III: bílý titán v redakci [video]

Témata článku: , Reunion, Guayana, Sto, Zahraničí, Voda, Jak, Manský ostrov, První hovor,