„Volná jízda“ Vodafonu se projevila na provozu v síti na Štědrý den

Vánoční akce Vodafonu, ve které operátor nabízí po dobu dvou měsíců surfování na datové síti bez omezení objemu přenesených dat, vyústila i v mnohem intenzivnější datový provoz na Štědrý den. Podle statistik operátora lidé během 24. prosince přenesli o 319 % dat více než v loňském roce. Hlasové hovory narostly proti loňsku o 11 %, podobný růst zaznamenaly také MMS zprávy (8 %). Počet odeslaných SMS se naopak zvýšil jen nepatrně o 2 %.

Klepněte pro větší obrázek

Také u Vodafonu se projevil podobný trend jako u zbývajících dvou operátorů. Hlasové hovory využívali zákazníci spíše v dopoledních hodinách, špička nastala mezi 10. a 11. hodinou. Celkem bylo spojeno 9,5 milionu hovorů. V průběhu časného odpoledne lidé preferovali posílání SMS (špička ve 13:24), kterých za celý den odeslali 18,6 milionu, a MMS (špička 13:00 až 13:10) s celkovým počtem 188 tisíc zpráv.

V průběhu večera převažoval datový provoz, kdy lidé komunikovali přes instant messaging a odesílali příspěvky na sociální sítě. Špička v datových službách nastala u Vodafonu mezi 21. a 22. hodinou. Operátor mimo to zaznamenal i počty hovorů do ciziny (nejvíce do Polska, Německa, na Slovensko, do Španělska, Maďarska, Vietnamu, Itálie a na Ukrajinu) a počty cizinců přihlášených do jeho sítě (nejvíce z Nizozemska, Německa, Švédska, Slovenska, Velké Británie, Rakouska, Itálie a Ruska).

Diskuze (39) Další článek: O2 na Štědrý den: 16,2 milionu hovorů a rekord v odeslaných MMS

Témata článku: , , Jízda, Projev, Den, Pro +, Štědrý den, Podobný trend, Odeslaný sms, Voda, Sít, Provoz, Milión hovorů,