Výrobce novodobých Nokií představil logo a upřesnil plány na příští rok

Finská společnost HMD Global dnes v tiskové zprávě oznámila oficiální zahájení činnosti. Společnost postaví své podnikání na prodeji, marketingu a distribuci smartphonů, „hloupých“ telefonů a tabletů Nokia. Na použití slavné značky mají od finské technologické společnosti její krajané exkluzivitu po dobu 10 let.

Klepněte pro větší obrázek
Šéfové společnosti Arto Nummela a Florian Seiche

HMD Global představilo nové logo a zároveň vedení společnosti. Výkonným ředitelem (CEO) se stal Arto Nummela, který v minulosti odpovídal například za chod mobilní divize Microsoftu převzaté od Nokie na Blízkém východě. Prezidentem společnosti je Florian Seiche. Sloganem společnosti je „domov telefonů Nokia“.

První smartphony s Androidem do půl roku

V první řadě pod HMD okamžitě přechází prodej a distribuce jednoduchých tlačítkových telefonů Nokia, které si zachovají globální dostupnost. Druhou fází bude představení smartphonového portfolia v první polovině roku 2017. Konkrétnější termín společnost neuvádí, a tak předpokládané uvedení na veletrhu v Barceloně na konci února ještě nemusí být jisté.

Klepněte pro větší obrázek

Kromě Nokie, která poskytne HMD licence, patenty a bude dohlížet, zda je s jejím jménem nakládáno odpovídajícím způsobem, patří mezi partnery ještě tchajwanská FIH Mobile Limited (dceřiná společnost Foxconnu), která bude mít na starosti vývoj, výrobu a servis zařízení, a také Google, jehož systém Android budou smartphony Nokia používat.

Diskuze (22) Další článek: Samsung už snad ví, proč doutnaly baterie Notu 7 a snad nám to řekne ještě letos

Témata článku: Nokia, , , , , , Příští rok, PLA, Výrobce, Finská společnost, Florian, Logo, Oficiální zahájení, Odpovídající způsob, HMD Global dnes, Rok, Dceřiná společnost, Globální dostupnost, Pře, Plán, Flor, Arto Nummela, Výkonný ředitel, Nummela, Florian Seiche,