WarioWeather: Česká meteostanice na KickStarteru

Česká republika má dalšího zajímavého reprezentanta na největší crowdfundingové platformě na světě. Udělá WarioWeather díru do světa?

Na KickStarter míří ryze český projekt společnosti Wanet nazvaný WarioWeather. Chytrá meteostanice nabízející nepřeberné množství senzorů, je schopná připojit se do domácí sítě a umí dle aktuálních hodnot ovládat chytrou domácnost. Díky vlastnímu serveru (ukládá data na až deset let) je možno k naměřeným hodnotám přistupovat dálkově skrze smartphone, tablet, televizi či počítač.

WarioWeather nabídne měření teploty, tlaku, vlhkosti, osvětlení, rychlosti, nárazů a směru větru, sluneční aktivity, rosného bodu, srážkek a dalších parametrů skrze přídavné senzory. Autoři kampaně staví především na její snadné ovladatelnosti, dostupnosti okamžitých dat odkudkoliv skrze vlastní cloudové řešení, ale také na rozmáhajícím se fenoménu internetu věcí a chytrých domácností.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chytrá meteostanice WarioWeather nabídne spoustu funkcí, nechá si ale také řádně zaplatit. Nejmenší příspěvek do kampaně, za který může být meteostanice vaše, je $599. (obr: KickStarter.com)

Jako příklad uvádějí automatickou práci oken či okenic, žaluzií, závlahového systému, nebo notifikace na váš smartphone ohledně například námrazy na silnicích v okolí domu. Co se týče spolupráce s chytrou domácností, WarioWeather zvládne komunikovat se dvěma chytrými zařízeními bez nutnosti instalace externího software.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Podoba webové aplikace, ke které je možné přistupovat ze všech druhů zařízení. Historii dat starou až deset let lze vyobrazovat v přehledných grafech. (obr: WarioWeather.com)

Diskuze (17) Další článek: iNew L3: kov a sklo nemusí stát majlant [video]

Témata článku: , , , War, Nepřeberné množství, Český projekt, Přehledný graf, Meteostanice,