Wild West Duel: divoký západ v telefonu (javová hra)

Je horký večer a ty uprostřed prérie narazíš na tři desperády, kteří se s tebou chtějí utkat v pravém kovbojském souboji. Otři si upocené čelo, otevři sponu pouzdra svého koltu a hlavně nezapomeň na to, že vyhrává ten rychlejší.

Limonádový Joe

Při pohledu na tuto hru asi každému vnukne v mysl tolik známý český western s poněkud svérázným kovbojem. Vývojářská firma Geewa nabízí možnost vžít se do role dobrosrdečného desperáda, který brání svou čest a především svůj život před trojicí zločinců divokého západu. Ať už se jedná o opilého kovboje, zkušeného zkorumpovaného šerifa či indiána s tomahavkem, nezapomeňte na jednu podstatnou věc – kdo chce dobrou mušku míti, musí kolaloku píti.

Postřeh na prvním místě

Hra Wild West procvičí především postřeh. V každém kole se před vás postaví tři protivníci, kteří vás neustále budou mást svými pohyby. Vaším úkolem je sejmout je dřív, než to udělají oni. Ale pozor: jakmile je zastřelíte dříve než vytasí svůj kolt, nedostanete za ně žádnou odměnu. Musíte tedy bedlivě vyčkávat a sledovat jejich chování, v pravou chvíli pak svižně sejmout každého z nich. O odměně jste velmi dobře informováni, pod mrtvolkou se objeví počet bodů a čas reakce v milisekundách. Čím rychleji protivníka zastřelíte, tím více bodů získáte. Po každém kole jste také informováni o tom, kolik bodů jste ztratili na vedoucího pistolníka Jessieho Jamese. Všechny důležité informace se zobrazují v horní části displeje po celou dobu trvání hry.

   

Naučte se s koltem

K zastřelení protivníků vám bohatě postačí klávesnice vašeho mobilního telefonu. Na tři kovboje máte celých devět kláves. To ale zdaleka neznamená, že jste ve výhodě. Zastřelit jednotlivé postavy můžete pomocí trojice kláves příslušejících každému z nich. Sloupečky obsahující klávesy 1,4,7 a 2,5,8 vám tak poslouží k zastřelení prvních dvou, poslední sloupec s klávesami 3,6 a 9 vám může zajistit vítězství nad třetím protivníkem.

 

Po spuštění vás uvítá povedený obrázek, poté se dostanete do hlavní nabídky hry. Velmi příjemným překvapením je české prostředí, které ale po nainstalování musíte zvolit pod položkou „nastavení“ (settings). Kromě této položky zde najdete i téměř obligátní volby jako „Nejlepší výkony“, „Instrukce“, „O aplikaci“ a volbu pro spuštění a opuštění hry.

Bystří čtenáři si jistě všimli, že jsem jednu položku ve výčtu neuvedl. Je to položka „Online hra“. Po připojení se před vámi rozprostře zcela nová nabídka, ve které můžete zahájit online hru, přečíst si novinky, prozkoumat žebříčky nejlepších pistolníků. Zajímavou možností je také číst příspěvky v chatu. Pod položkou „nastavení“ si zvolíte přezdívku, obtížnost (mód), čas odpočinku a časovou zónu vaší země. Takto vám nikdo nebrání v tom, dát si duel proti člověku sídlícímu u protinožců či kdekoli jinde. Je jen škoda, že online hra používá APN pro wap a ne levnější variantu pro internet. Až do 2. května probíhá soutěž, kdy několik nejlepších hráčů vyhraje mobilní telefon Samsung SGH-X100.

  

Zastřelte koho chcete

Wild West je jedna z her, která v sobě ukrývá jakési kouzlo a pokud vás chytne, už nepustí. Začněte bojovat on-line a prostřílejte se až na vrchol žebříčků nebo jednoduše trénujte jen na svém telefonu. Vyzvěte na souboj vy, nebo buďte vyzváni. Nezáleží na tom, kde právě jste a ani kde je váš protivník, důležitý je jen postřeh.


Ve zkratce

Zdroj: Geewa (www.geewa.com, wap.geewa.com)
Název hry: Wild West Duel
Cena: zdarma 

Diskuze (14) Další článek: Panasonic G50: suvenýr od kolotočů (test)

Témata článku: , , Divoký západ, Div, Hra, Telefon, Online hra, Západ, Indiana