Xiaomi spustí e-shop a přinese chytrou domácnost

Pro evropské zákazníky bude brzy otevřen e-shop s produkty Xiaomi. Nebude nabízet pouze smartphony, ale také zařízení pro chytrou domácnost.

Zástupci komunity MIUI Czech & Slovak, která stojí za počešťováním platformy pro smartphony Xiaomi, dnes na tiskové konferenci oznámili brzké spuštění e-shopu XiaomiForSale.com s produkty Xiaomi pro evropské zákazníky. Stále sice nejde o oficiální zastoupení značky, novinky se ale k zákazníkům dostanou rychleji a díky většímu objemu v Evropě realizovaných zakázek by mohly být také o něco levnější.

Klepněte pro větší obrázek
Měřič tlaku Xiaomi Mi Health

O českou lokalizaci se stejně jako v případě českého distribučního kanálu společnosti Stark Distribution bude starat komunita MIUI Czech & Slovak. Evropský e-shop XiaomiForSale.com asijských provozovatelů bude mimo další jazyky také v češtině. Zákazníkům nabídne lokální záruční i pozáruční servis v jejich zemi. Obchod bude držet skladové zásoby v Evropě, a proto doba dodání většiny objednaných produktů bude v rozmezí jednoho až tří pracovních dnů.

Klepněte pro větší obrázek
Xiaomi Wi-Fi router 1 TB

E-shop nabídne zákazníkům nejen již poměrně známé portfolio chytrých mobilních telefonů a tabletů, ale v průběhu času budou přibývat také ostatní produkty, které směřují do oblasti audio/video techniky, drobné elektroniky, chytré domácnosti nebo péče o zdraví. Dostupná by tak měla být například i chytrá 4K televize s úhlopříčkou 49 palců a operačním systémem Android, opatřená nadstavbou MIUI TV, kterou Xiaomi představilo na domácím čínském trhu v květnu loňského roku.

Klepněte pro větší obrázek
Xiaomi IP Cam YI

Filozofie chytré domácnosti Xiaomi zahrnuje myšlenku ovládání všech spotřebičů pomocí jediné aplikace ze smartphonu. Aplikace je k dispozici zatím pouze v čínštině a na její lokalizaci bude pracovat opět tuzemská komunita MIUI. Pomocí chytrého telefonu bude možné ovládat například bezpečnostní systém, osvětlení, čističku vzduchu, domácí bezpečnostní kameru, zásuvka, router a další spotřebiče.

Diskuze (12) Další článek: Preview Windows 10 bude uvolněno již dnes

Témata článku: Xiaomi, , , , , Brzké spuštění, Shop, SPU, Stark, Domácnost, Evropský e-shop, Bezpečnostní systém, #Xiaomi, Ostatní produkt,