Za dveřmi je Barcelona. Co čekat od MWC 2014?

Mobile World Congress je událostí roku, v Barceloně se předvedou ty hlavní novinky sezóny 2014. Vybrali jsme ty nejzajímavější.

Sony nám jednu novinku nadělilo v Las Vegas na veletrhu CES. Mezitím se Sony Xperia Z1 Compact už začala prodávat i u nás (recenze zde). Čím tedy chtějí Japonci překvapit v Barceloně? Mluví se o nástupci současného top modelu Xperia Z1. Smartphone s očekávaným názvem Xperia Z2 se už dokonce objevil na špionských fotografiích. Sony by tak nastolilo půlroční interval pro uvádění high-endových novinek. Otázkou je, zda se to stane pravidlem, nebo je potřeba vylepšit model Xperia Z1, jenž se zejména kvůli vyšším rozměrům a méně kvalitnímu displeji hůře prosazoval proti konkurenci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Xperia Z2 by měla být designově blízká předchozímu modelu (foto: XDA Developers) Více na: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/unikly-fotografie-pripravovaneho-superphonu-sony-xperia-z2/sc-4-a-1325883/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink

Sony chce přehmaty napravit – displej novinky bude rovnou v QHD rozlišení (2 560 × 1 440 bodů) a na úhlopříčce 5,2 palce tak poskytne ukázkovou jemnost. Xperia Z2 si pravděpodobně zachová odolnou vodotěsnou konstrukci s kovovým skeletem. Osazeno má být opět čtyřjádro Qualcomm Snapdragon 800. Dále se šušká se o 23Mpx fotoaparátu a baterii s kapacitou 3 700 mAh.

Loňské premiéry na MWC v Barceloně byly v podání Sony skromnější, viděli jsme pouze odolný Xperia Tablet Z (recenze zde). Právě na ten by měla navázat nová generace a aby byla patrná příbuznost s vlajkovým smartphonem, tak rovnou v označení Xperia Tablet Z2 (Tablet Z1 tak výrobce nejspíš vynechá). Podle specialisty na úniky Evleaks půjde o desetipalcový FullHD tablet se čtyřjádrem Snapdragon 800 a 3 GB RAM. Tablet má být tenký pouze 6,4 mm, přesto nabídne vodotěsnou konstrukci a baterii s kapacitou 6 000 mAh.

Klepněte pro větší obrázek
Očekávaná podoba Xperia Tablet Z2 (foto: Evleaks)

Vzhledem k tomu, že tisková konference Sony proběhne zároveň s Nokií (pondělí 24. února, 8:30 hodin), bude zajímavé sledovat, zda se Sony pustí i do představení slibovaného Windows Phonu, zatímco Nokia představí svůj první Android.

Témata článku: HTC, Huawei, LG, Nokia, Zopo, ZTE, , , HTC Desire, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend Mate 2, Huawei Ascend P6, Huawei Ascend P7, LG G Pro 2, LG G2, LG G2 mini, Nokia X, Nokia X+, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 32GB LTE