ZTE Blade III: let ekonomickou třídou [recenze]

Od lowcostu nelze čekat nadstandard, i když jsme si na to u ZTE mohli v minulosti zvyknout. Blade III má s předchůdci společné jen jméno.
Kapitoly článku

Výkon

Jak bych jednoduše charakterizoval výkon Bladu 3 dvěma slovy? Žádná sláva. Jednojádrový procesor s taktem 1 GHz, dopovaný obstarožním GPU Adreno 200, neznamená v dnešní době žádné výkonové orgie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výkonové orgie v podání ZTE Blade opravdu nečekejte, jednojádrový procesor je rád, že stačí držet dech se systémem

Na chod samotného systému nabízený výkon jakštakš stačí, nicméně pokud se řadíte mezi jen trochu náročnější uživatele, pak vám tento Blade na čele přidělá několik nekonečných vrásek.

ZTE Blade III
Frekvence1 GHz
Android4.0.4 (Standard)
Quadrant1997
Linpack
22,643
NenaMark144,5
NenaMark219,4
AnTutu3530
CF-Bench2675

Telefon jsem otestoval pomocí několika nejpoužívanějších benchmarků a dá se říci, že výsledek potvrdil papírové specifikace. Posuďte sami.

Závěrečné zhodnocení

ZTE Blade III je obtížné hodnotit. Vzhledem k jeho předkům bychom mohli snadno propadnout velkým očekáváním, která v případě poslední generace zkrátka nejsou naplněna. Doba bohužel pro ZTE už pokročila a do sféry levných, leč nadprůměrně vybavených telefonů, dnes promlouvá velká řada výrobců. Je tedy ZTE Blade III o řád lepší, než konkurence, nabízí něco převratného navíc? Obávám se, že nikoliv. Za cenu, která bude na našem trhu nastavena na úroveň mezi 4 a 5 tisíci korunami, lze pohodlně sehnat daleko lepší telefony.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Blade III bohužel nenavázal na kvalitu svých předchůdců a v dnešní době nenabízí nic navíc oproti stejně cenově nastavené konkurenci

Troufám si dokonce tvrdit, že i originální ZTE Blade, či jeho nástupce s pořadovým číslem 2, představují ve srovnání s testovaným kouskem, z pohledu výhodnosti poměru cena/výkon a také z minimálních rozdílů mezi jednotlivými generacemi, lepší koupi. Absence přisvětlovací LED a přední kamery pocit ošizenosti, takže pokud sháníte rozumně vybavený telefon za rozumnou cenu, poohlédněte se raději někde jinde.

Témata článku: ZTE, , , , ZTE Blade, ZTE Blade III, Nezbytný senzor, Let, Rozměrný displej, CCC, Elegantní linie, Ekonom, Podprůměrná baterie, První vyzkoušení, Důstojný nástupce, Skvělý telefon, Výhrada,