ZTE Blade V7/V7 Lite: kovoví krasavci pro mladé [MWC]

Novinky Blade V7 a Blade V7 Lite od ZTE jsou především krásné smartphony. Kromě skla displeje jsou celokovové, proto je škoda, že se k nám do ČR nejspíš nedostanou.

Je to stále stejná písnička. Mluvili jsme o tom v předbarcelonském Týdnu mobilně a nejinak je tomu i nyní. Zatímco Huawei vlétlo do Evropy a stále roste, ZTE pořád tak nějak "přicmrndává" a jeho dvě novinky Blade V7 a Blade V7 Lite se do Evropy podívají jen v Německu a Španělsku. A to je škoda, protože se na první pohled jedná o povedené kousky.

ZTE Blade V7: jen kov a sklo

Antény v ZTE chytře zakomponovali po obvodu zařízení, a tak může být Blade V7 až na krycí sklo displeje samý kov. A že mu to sluší. 5,2" elegán s Full HD displejem je kryt 2,5D sklem a poháněn osmijádrovým MediaTekem MT6753 s taktem 1,5 GHz na jádro spolu s grafickým akcelerátorem Mali T720 a 2 GB operační paměti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Blade V7 na tiskových snímcích výrobce (via: GSMArena.com)

Dvojice fotoaprátů má rozlišení 13 a 5 Mpx, nechybí dvoutónový LED blesk, LTE konektivita, stereoreproduktory, 16 GB vnitřního úložiště se slotem pro microSD karty či baterie s kapacitou 2500 mAh. Cenovka zatím nebyla oznámena, dostupnost je plánována na přelomu pololetí roku 2016 s Androidem 6.0 Marshmallow na palubě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Blade V7 naživo

ZTE Blade V7 Lite: méně vybavený, ale se čtečkou otisků prstů

Odlehčená verze Blade V7 Lite je celá z hliníku. Displej nabídne pouze HD rozlišení na o něco menší 5" úhlopříčce, stejně tak si odlehčený bráška trochu pohoršil, co se výkonu týče. Hnacím ústrojím je MediaTek MT6735P, což je čtyřjádro s taktem 1,3 GHz, grafika Mali T720 i 2 GB operační paměti však zůstávají stejné.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Blade V7 Lite je sice méně vybavený, ale nabídne čtečku otisků prstů (via: GSMArena.com)

Rozlišení hlavního fotoaprátu pokleslo na 8 Mpx a LED blesk je pouze jednotónový, zato na čelní straně LED blesk přibyl a rozlišení stouplo taktéž na 8 Mpx. Kapacita baterie je stejných 2500 mAh, stejně tak je shodná LTE konektivita či 16 GB úložiště s podporou microSD karet. Co naopak oproti vybavenějšímu Bladu V7 přibylo, to je čtečka otisků prstů. Operačním systémem na palubě bude při vstupu na trh opět Android 6.0 Marshmallow.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Blade V7 Lite naživo
Diskuze (4) Další článek: Hyperloop uvažuje o Slovensku. Cesta Bratislava-Vídeň by trvala 8 minut

Témata článku: ZTE, , , , ZTE Blade, Kovo, Hnací ústrojí, Lít, Odlehčená verze, Stejná písnička, Pro +, Lit, Lite, MediaTekem, Bráška, Písnička, Hlavní fotoaprát,