ZTE Grand S II: čeká na váš rozkaz [CES]

ZTE se u své nové vlajkové lodi chlubí novým hlasovým ovládáním, které dokonce rozpozná několik uživatelů a nevadí mu ani hluk za jízdy autem.

Už dopředu jsme věděli, že ZTE představí model Grand S II. „Jednička“ si vloni přivlastnila primát jako nejtenčí čtyřjádrový smartphone, takže jsme čekali, s jakým superlativem přijde „dvojka“. Zdá se, že tou nejvýraznější funkcí bude hlasové ovládání.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

ZTE se příliš nešíří o pozadí použité technologie, a tak nevíme, jestli staví na hlasovém rozpoznávání, které má Android v základu, nebo jde o zcela samostatně vyvinutou technologii. Každopádně Grand S II umí, co jiné smartphony nezvládají. Na hlasový povel se odemkne, ale tím to nekončí. Telefon totiž jen podle barvy hlasu rozpozná několik předem nadefinovaných uživatelů a telefon odemkne právě na jejich profilu. Zní to velmi zajímavě, jen se na základě zkušeností s podobnými technologiemi obávám, že praxe tak růžová nebude.

ZTE si velmi zakládá na funkci My-drive assistant, která má usnadnit ovládání za jízdy a při rozpoznávání řeči si poradí i s typicky hlučným prostředím. S redukcí šumu mají pomoct hned tři mikrofony a nově vyvinuté algoritmy. Pak je zde hlasem ovládaná spoušť fotoaparátu, což je funkce, která má nahradit klasickou časovou samospoušť – prostě na telefon křiknete „Cheese“. Zní to všechno slibně, už se těším na první osobní setkání.

Co se výbavy týče, je Grand S druhé generace špičkovým superphonem roku 2013. Myslím, že nic zásadního nebude chybět ani v roce letošním, ale ta absolutní špička se posune zase o kousek dále. Paměť není příliš velká, ale v případě potřeby si pomůžete microSD kartou, baterie oproti původnímu Grand S (1 780 mAh) vyrostla na slibnějších 3 000 mAh.

ZTE Grand S II
rozměry a hmotnost: 157 × 77 × 9,1 mm, 150 g
displej: 5,5", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 401 PPI
sítě: GSM, LTE
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, RAM: 2 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 801 (4× Krait 400, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.3 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává


 

Telefon vypadá sympaticky, uvidíme, jestli jej ve srovnání s konkurencí nezadusí cena. Zatím ji totiž neznáme a to samé platí pro datum uvedení na trh. Co by ZTE rozhodně mělo odkoukat od konkurence, je provedení světové premiéry telefonu, který má být pro značku klíčový. Tiskové oddělení firmy totiž vydalo jedinou fotku a jen obecné specifikace přístroje. Snad se k podrobnostem dostaneme už brzy…

Diskuze (4) Další článek: Pebble Steel: chytré hodinky zkrásněly a vyměnily plast za kov [CES]

Témata článku: ZTE, , , , ZTE Grand S, ZTE Grand S II, Grand, Vaš, Základ zkušeností, Osobní setkání, Špičkový superphone, Absolutní špička