ZTE přiveze do Barcelony dva nové LTE smartphony

Čínský výrobce ještě před zahájením mobilního veletrhu MWC odtajnil dva nové telefony, které bude právě v Barceloně prezentovat.

V posledních dnech se setkáváme s mnoha více či méně ověřenými informacemi, které odkrývají telefony, jež by měly být představeny na MWC v Barceloně. Se svou troškou do mlýna nyní přišla také čínská společnost ZTE. Ta v předstihu oficiálně oznámila, že v katalánské metropoli představí mj. dva smartphony s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich a podporou LTE. Půjde o modely s označení ZTE PF200 a ZTE N910. Výrobce byl však pochopitelně poměrně skoupý na jejich detaily.

ZTE PF200: nová vlajková loď

Prvně jmenovaný PF200 by se měl stát vlajkovou lodí tohoto výrobce pro následující měsíce. Osazen bude displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a qHD rozlišením 960 × 540 pixelů. Uvnitř se bude ukrývat nejednoznačně formulovaný „1,2GHz čipset“. Můžeme se tedy pouze domnívat, zda se bude jednat o jedno, dvou, či dokonce čtyřjádrový procesor (pravděpodobně Nvidia Tegra 3). Telefon dále přinese 8Mpx fotoaparát s autofokusem a přisvětlovací diodou. Chybět nebude ani kamerka pro videohovory, která bude zvládat video v 1 080p.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE PF200 na produktové fotografii (foto: mobiltelefon.ru)

Telefon bude umět pracovat s LTE, UMTS i GSM sítěmi. Samozřejmostí bude přítomnost Wi-Fi, Bluetooth (v 2.1) nebo čipu GPS. Tento model přinese také podporu technologie DLNA pro sdílení digitálních médií mezi různými zařízeními v domácnosti, a také MHL, systém pro jednoduché propojení telefonu a televizoru s vysokým rozlišením (nahrazuje u telefonu HDMI konektor). Poslední známou specifikací je pak podpora bezdrátových přenosů NFC.

ZTE N910: silné jednojádro

ZTE N910 by se poté měl řadit mezi levnější telefony. Jeho displej s dosud neznámou úhlopříčkou bude mít WVGA rozlišení 800 × 480 pixelů. Nabídnout bude moci pravděpodobně jednojádrový procesor s taktem 1,5 GHz. 5Mpx fotoaparát bude podobně jako výše zmíněný PF200 zvládat automatické zaostřování a nabídne i přisvětlovací diodu. Čelní kamerka se nezmění, a tudíž bude schopna zachycovat videohovory v 1080p.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE N910 na produktové fotografii (foto: mobiltelefon.ru)

Tento model bude ale pravděpodobně určen pro asijské země anebo pro americký trh. Bude totiž umět komunikovat pouze se sítěmi LTE FDD, CDMA a EVDO, což je upravená 3G síť, jež používá například americký operátor Verizon. Dále telefon umožní přeposílání souborů skrze Bluetooth (v 2.1), připojení na internet pomocí Wi-Fi nebo zjišťování polohy pomocí GPS. Přinese také podporu DNLA a GPS. O MHL a NFC však v souvislosti s tímto modelem ZTE mlčí.

Poslední kousek od ZTE, o kterém se ale výrobce zatím oficiálně nezmiňuje, je telefon známý jako ZTE Mimosa. Nejsou o něm známy žádné informace. Na internet ale unikla jedna jeho fotografie. Jediné, co z ní můžeme vypozorovat, je fakt, že také poběží na operačním systému Android.

Klepněte pro větší obrázek
Třetí novinkou by mohl být telefon s kódovým označením ZTE Mimosa (foto: theVerge.com)

To jsou všechny dosud známé specifikace. Ceny a data uvedení do prodeje těchto zařízení dosud oznámeny nebyly. Pokud vás však tyto modely nenadchly, tak podle vyjádření ZTE nemusíte smutnit, protože na mobilním veletrhu v Barceloně bude představeno i mnoho dalších telefonů tohoto výrobce.

Diskuze (1) Další článek: Red Ridge: referenční tablet s čipem Intel Medfield a výdrží 9 hodin

Témata článku: ZTE, , Bar, SMA, Nov, Jednoduché propojení,