Pozor na změnu tarifu u Internetu bez drátu, přijdete o „chytrý“ FUP

Internet bez drátu je služba, kterou T-Mobile nabízí jako rychlé přenosné internetové připojení. Operátor má službu v nabídce od prosince 2014, jenže tehdy u ní nebyl FUP limit tak přísný jako dnes. Služba startovala s tím, že na prohlížení webu, e-mail a sociální sítě se FUP limit nevztahuje a i po jeho překročení můžete na webu brouzdat dál (zablokuje se streamování videa, bittorrenty apod.). Podrobněji v článku z prosince 2014.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Přenosné (nikoliv mobilní) připojení využívá tyto routery, které můžete používat doma jako hlavní internetovou přípojku a o víkendu s vámi mohou jet na chatu.

To už ale neplatí, od února 2016 operátor tarify „vylepšil“ v tom smyslu, že nějaké ty gigabajty přidal, ale zároveň po dosažení limitu data úplně zablokuje. Aktuálně platí, že pokud si za 200 Kč nedokoupíte dalších 10 GB dat, zůstanete na suchu.

Internet bez drátu (od 1.2.2016) Standard Premium Premium Plus
Tarif (FUP limit) 20 GB 40 GB 100 GB
Měsíční paušál 399 Kč 499 Kč 1 199 Kč
Rychlost až 20/5 Mb/s 40/10 Mb/s 100/25 Mb/s
Rychlost po dosažení FUP limitu 0/0 Mb/s
Dodatečný datový limit 10 GB za 200 Kč

Svou zkušenost s nechtěnou ztrátou „chytrého“ FUPu nám vylíčil čtenář na diskuzním fóru. Operátor na lince mu tarif převedl na novou variantu, která přidá do základu 10 GB navíc, ale zároveň odebere vymoženost v podobě surfování po dosažení limitu, což (zdá se) nebylo při hovoru zmíněno:

Klepněte pro větší obrázek
Není všechno zlato, co se třpytí... Celou diskuzi najdete na forum.mobilmania.cz

Operátor na nové tarify upozornil prostřednictvím tiskové zprávy, původní tarify aktivované do konce ledna 2016 ponechává v nabídce, ale bez možnosti je nově aktivovat, nebo na ně přejít.

Diskuze (17) Další článek: Geekbox TV: netelevize pro hračičky [recenze]

Témata článku: , , , , , Chytrý, Tarif, Pozor, Drát, BitTorrent, Původní tarif, F +