Aplikace The Funtasty za rok 8x zvýšila počet rezervací na Restu.cz

Přes mobilní aplikace Restu.cz se nyní každý den v českých restauracích usadí v průměru 700 zákazníků. To je osmkrát více než před rokem. Tohoto výsledku se podařilo dosáhnout díky spolupráci s brněnskou agenturou The Funtasty, která s Restu.cz začala spolupracovat v roce 2014 a loni společně dokončili úplně nové aplikace pro Android i iOS.

„Každý měsíc aplikace Restu usadí přes 24 000 hostů. Je to sice stále jen 10 procent celkového objemu rezervací, ale je vidět, že role mobilů velmi rychle sílí. Zákazníci z mobilu dělají rezervace třikrát častěji než zákazníci, kteří k tomu využívají počítač. Je to pohodlné, přehledné a kromě veškerých informací o menu, cenách, akcích i lokalitě restaurace zákazníci vítají i velký počet ověřených recenzí restaurací, vše přehledně a kdykoli k dispozici přímo v mobilu,“ říká Milan Zemánek, spolumajitel Restu.cz

Za poslední rok si aplikace Restu z dílny The Funtasty sáhlo přes 70 000 uživatelů. Každý měsíc je aktivně používá více než pětina z nich.

„Aplikaci stále vylepšujeme, aktuálně například testujeme technologii iBeacon, která pracuje s reálnou polohou uživatelů i uvnitř restaurace a díky tomu se nám otevírá nespočet možností, jak s uživateli pracovat. Od propagace specialit z menu, nabídky slevy / zvýhodnění například výměnou za hodnocení až po platby v restauracích za pomoci aplikace, “ říká Lukáš Strnadel, CEO a kreativní ředitel The Funtasty.

Aplikace vyhrála tři hlavní ceny na Apparade. Hodnotilo ji také více než 700 uživatelů Androidu, kteří ji dali celkem 460 pětihvězdičkových hodnocení.

Aplikaci vyvíjí The Funtasty společně s týmem Restu.cz. Jedná se o ukázkový příklad spolupráce přes celou republiku, mezi Libercem, kde sedí Restu.cz a Brnem, kde má sídlo The Funtasty.

„Důležitější než to, jestli sedíme v jedné kanceláři, je výsledek. A díky nové aplikaci vytvořené ve spolupráci s The Funtasty, se nám daří rychle růst a vidíme, že je to přesně ten nástroj, který zákazníci oceňují,” dodává Milan Zemánek.

Restu.cz od svého vzniku usadilo v českých restauracích přes 3,6 miliónu hostů a v současné době má v databázi téměř 18 tisíc restaurací po celé České republice.

Témata článku: Mobilní aplikace, Tiskové zprávy

ReLive vytvoří úžasnou animaci vaší vyjížďky. Pro video nemusíte hnout ani prstem

** Průlet satelitní mapou, cedule, fotky, základní statistiky ** Službu ReLive stačí spárovat se Stravou či Garminem ** Pak dostanete mail, že je video z vaší jízdy hotové

25.  5.  2017 | Kůžel Filip | 3

KnowRoaming: Jak si nalepit neomezený zahraniční internet na stávající SIM kartu

** Vyzkoušeli jsme alternativního poskytovatele roamingu z Kanady ** Na stávající SIM jsme nalepili KnowRoaming SIM kartu ** Jaké jsou výhody a nevýhody celého řešení?

21.  5.  2017 | Chroust Martin | 9

I/O 2017: Google předvedl novinky v Androidu O

** Google stále ještě neodhalil finální označení Androidu O ** Ukázal však alespoň některé novinky, na které se můžeme těšit ** Důraz je kladen i na zařízení, které mají 1GB RAM a méně

17.  5.  2017 | Chroust Martin | 11