Aplikace The Funtasty za rok 8x zvýšila počet rezervací na Restu.cz

Přes mobilní aplikace Restu.cz se nyní každý den v českých restauracích usadí v průměru 700 zákazníků. To je osmkrát více než před rokem. Tohoto výsledku se podařilo dosáhnout díky spolupráci s brněnskou agenturou The Funtasty, která s Restu.cz začala spolupracovat v roce 2014 a loni společně dokončili úplně nové aplikace pro Android i iOS.

„Každý měsíc aplikace Restu usadí přes 24 000 hostů. Je to sice stále jen 10 procent celkového objemu rezervací, ale je vidět, že role mobilů velmi rychle sílí. Zákazníci z mobilu dělají rezervace třikrát častěji než zákazníci, kteří k tomu využívají počítač. Je to pohodlné, přehledné a kromě veškerých informací o menu, cenách, akcích i lokalitě restaurace zákazníci vítají i velký počet ověřených recenzí restaurací, vše přehledně a kdykoli k dispozici přímo v mobilu,“ říká Milan Zemánek, spolumajitel Restu.cz

Za poslední rok si aplikace Restu z dílny The Funtasty sáhlo přes 70 000 uživatelů. Každý měsíc je aktivně používá více než pětina z nich.

„Aplikaci stále vylepšujeme, aktuálně například testujeme technologii iBeacon, která pracuje s reálnou polohou uživatelů i uvnitř restaurace a díky tomu se nám otevírá nespočet možností, jak s uživateli pracovat. Od propagace specialit z menu, nabídky slevy / zvýhodnění například výměnou za hodnocení až po platby v restauracích za pomoci aplikace, “ říká Lukáš Strnadel, CEO a kreativní ředitel The Funtasty.

Aplikace vyhrála tři hlavní ceny na Apparade. Hodnotilo ji také více než 700 uživatelů Androidu, kteří ji dali celkem 460 pětihvězdičkových hodnocení.

Aplikaci vyvíjí The Funtasty společně s týmem Restu.cz. Jedná se o ukázkový příklad spolupráce přes celou republiku, mezi Libercem, kde sedí Restu.cz a Brnem, kde má sídlo The Funtasty.

„Důležitější než to, jestli sedíme v jedné kanceláři, je výsledek. A díky nové aplikaci vytvořené ve spolupráci s The Funtasty, se nám daří rychle růst a vidíme, že je to přesně ten nástroj, který zákazníci oceňují,” dodává Milan Zemánek.

Restu.cz od svého vzniku usadilo v českých restauracích přes 3,6 miliónu hostů a v současné době má v databázi téměř 18 tisíc restaurací po celé České republice.

Témata článku: Mobilní aplikace, Tiskové zprávy

Aplikace pro Android, bez kterých nedokážu žít [Filip Kůžel]

** Podívejte se do galerie na aplikace, které používám ** Je to výběr formovaný mými potřebami, ale třeba najdete inspiraci ** Pro práci i zábavu, na sport a turistiku, nákupy, úpravy, ukládání...

21.  4.  2017 | Kůžel Filip | 59

Uber má v Brně skončit. Firma zatím rozhodnutí neobdržela, bude jezdit dál

** Krajský soud v Brně vydal předběžné opatření na zákaz služeb Uberu ** Firma podle soudu současnou formou provozu porušuje zákon ** Uber se odvolá a zatím jezdí dál

18.  4.  2017 | Láska Jan | 12

5 nejzábavnějších her zdarma pro Android

** Hrajete na mobilu? Pak musíte mít tyhle hity ** Nehrajete? Stáhněte si je taky, budou se hodit při volné chvilce ** Jaké jsou vaše nejoblíbenější hry?

12.  4.  2017 | Holčík Tomáš, Kůžel Filip | 18

Jak šmírovat přes Google Mapy a jak se tomu bránit

** Víte, že Google Mapy ukládají váš život na časovou osu? ** Víte, že lze sledovat polohu mobilu v reálném čase? ** Přitom vypnout tyhle funkce je tak jednoduché...

11.  4.  2017 | Holčík Tomáš, Kůžel Filip | 13