Český Telecom připoijil k internetu již 350 000 zákazníků

Vysokorychlostním typem připojení na bázi ADSL dnes Český Telecom připojil v České republice už 350 000. zákazníka.

Nebývalý zájem trvá od únoru letošního roku, kdy si týdně objednávalo vysokorychlostní služby v průměru okolo 8 000 zákazníků. Zároveň Český Telecom pokryl špičkovou technologií pro vysokorychlostní přístup další lokality v České republice. K dnešnímu dni jich je již celkem 1 407, což je o 7 % více než na začátku letošního roku.

Nejvíce uživatelů vysokorychlostního internetu má dnes stále hlavní město Praha. Koncem dubna zde vysokorychlostně surfovalo po pevné lince více než 86 tisíc zákazníků, což představuje zhruba jednu čtvrtinu všech uživatelů. Na druhém místě se v počtu uživatelů umístil Středočeský kraj (40 504), který těsně následuje kraj Moravskoslezský (37 675).

Největší přírůstky za poslední období hlásí Středočeský kraj (132 %), Jihočeský kraj (131 %) a kraj Vysočina (131 %).

V počtu uživatelů ADSL na 100 obyvatel ze statistik vyplývá, že největší penetrace vysokorychlostního internetu je rovněž v Praze, kde je tímto způsobem připojeno v průměru 7,4 obyvatel ze sta. Metropoli pak na pomyslném stupni vítězů na druhém místě následuje Olomoucký kraj (3,74) a kraj Středočeský (3,608).

Překonání hranice 350 000 zákazníků znamená, že od začátku letošního roku, kdy v České republice vlastnilo vysokorychlostní připojení na bázi ADSL zhruba 275 000 občanů, přibylo dalších 27 % nových zákazníků (75 000). „Vzhledem k současnému enormnímu zájmu o náš Internet Expres předpokládáme, že další milník, tj. 400 000 uživatelů ADSL v České republice zaznamenáme ještě před prázdninami,“ slibuje si od stále rostoucího počtu objednávek Martin Žabka, tiskový mluvčí společnosti Český Telecom.

Diskuze (4) Další článek: Tři nová bluetoothová sluchátka od Nokie

Témata článku: