Qualcomm Snapdragon: 64 bitů prvně pro levné smartphony

Apple strhnul lavinu. Krátce po ohlášení 64bitového procesoru v iPhonu 5S se s podobným oznámením přihlásil také Samsung a dnes se přidává další veličina oboru – společnost Qualcomm. Její první 64bitový ARM s označením Snapdragon 410 paradoxně prvně zamíří do levnějších smartphonů (firma uvádí orientační cenu 150 dolarů). V prvních telefonech by se měl objevit v polovině roku 2014 (čímž předhoní Samsung).

Masovému rozšíření by mohla napomoci integrace LTE modulu přímo v čipsetu. Jeho součástí bude také grafika Adreno 306, nebo podpora pro 13MPx fotoaparáty. Kromě Androidu bude tahle sestava schopná fungovat také s platformou Windows Phone a Firefox OS. Čipy budou vyrobené 28nm technologií. Architektura jader nebyla oficiálně potvrzená, ale informované zdroje mluví o Cortex A53 a tedy standardu ARMv8.

Diskuze (19) Další článek: Google Historie polohy: Velký bratr k vašim službám

Témata článku: , , , Qualcomm Tech, Qualcomm Technologies, Qualcomm Snapdragon, Masové rozšíření, Qualcom Snapdragon, Pro +, Qualcomm® Snapdragon®, Bit, SMA