T-Mobile Autopark přináší dokonalý přehled o firemních vozech

Společnost T-Mobile spustila službu monitoringu vozidel pod vlastní značkou T-Mobile Autopark. Jejím prostřednictvím lze sledovat pohyb automobilů ve skutečném čase, vyhodnocovat průběh jednotlivých jízd a vytvářet různé statistické výstupy. Služba používá systém GPS pro určení polohy a rychlosti pohybu aut. Její součástí je webový portál umožňující zákazníkům přehledné zobrazení jejich vozového parku.

„T-Mobile Autopark dokáže klientům ušetřit až 30 % nákladů na správu a provoz firemních vozidel,“ říká Miloš Mastník, ředitel marketingu T-Mobile pro firemní segment. „Dalšími výhodami jsou například snížení administrativní zátěže, zjednodušení evidence, kontrola průběhu pracovních cest a v neposlední řadě i účtování této služby na jediné faktuře spolu s dalšími službami od T-Mobile,“ dodává.

Zákazníci mají informace o své firemní flotile k dispozici na webu https://autopark.t-mobile.cz, nemusejí tedy investovat do nákupu dalšího hardwaru či softwaru. V dohledné době bude navíc dostupná i mobilní aplikace. Kromě grafického zobrazení vozidel v reálném čase na interaktivní mapě nabízí služba mnoho dalších funkcí, jako jsou například vyhledávání místa, optimální trasy, elektronická kniha jízd podle vozidel a řidičů, cestovní příkazy a náhrady či analýzy spotřeby pohonných hmot a hlášení podezřelých stavů.

Systém GPS používaný pro určení polohy a rychlosti pohybu umožňuje přesnou lokalizaci s odchylkou pohybující se v řádu několika procent. V případě potřeby se klient může dotázat na aktuální polohu vozidla i prostřednictvím SMS. GPS jednotka se SIM kartou a tarifem T-Mobile Autopark je umístěna pod palubní deskou automobilu. Lze k ní připojit další volitelné periférie, například identifikaci řidiče, přepínač služební a soukromé jízdy atd. Portál, kde se informace o vozovém parku zobrazují, je rovněž možné propojit s interními systémy zákazníka, a získaná data tak rovnou převádět do vnitřních procesů firmy.

T-Mobile se stal exkluzivním partnerem jarní akce Den s Fleetem 2014, kterou pořádá časopis Fleet. V jejím rámci představí řešení T-Mobile Autopark fleetovým manažerům a dalším zájemcům z řad firemních zákazníků. Akce se uskuteční 14. května v Golf Resortu Kaskáda u Brna.

Více informací o službě T-Mobile Autopark najdete na www.t-mobile.cz/autopark.

Další článek: TAG Heuer předvádí smartphone s nekonečnou výdrží

Témata článku: