Hehe, to je zase akce Vždyť jiní operátoři mají lepší ceny již v základu, bez podmínek. Bohužel se také nedá pominout, že Prazdroj už není to, co býval. A že to bylo výtečné pivečko. Od doby, co se po sérii tunelů majitelem stala jakási africká společnost, "zmodernizovali a zefektivnili" výrobu (nové "rychlejší" tanky, kratší doba zrání, místo kvalitního českého chmele levnej granulát z Polska nebo Ukrajiny, nedostatkovou vodu z artézkých studní Šibeničního Vrchu doplňují vodovodem od Veolie, intenzivnější ředění, atd atd. ) se Plzeň místy dostává až na úroveň typického europiva. To platí hlavně pro desítky. Ale tohle je bohužel problém většiny velkých pivovarů. Snad jedinej Budvar stále používá původní postupy a technologie, svojí dobrou vodu, výtečný žatecký hlávkový chmel a svůj kvalitní (neplesnivý) moravský slad. Zrovna nedávno jsem si v Budvarce dal kvasnicový kroužek 12 a je to opravdu slušné pivo!
Ale chápu, že zavedená značka dělá hodně. Asi před týdnem jsem se pobavil s kámošem, co si šmakoval nad lahvovým Heneikenem. Co naplat, že k nám se vozí témeř nepoživatelnej patok výráběnej v Maďarsku Asi placebo efekt, mnohdy stejně, jako u Plzně