2×3×18 variací na Android Wear: Asus ZenWatch 2

Asus se u druhé generace chytrých hodinek s Androidem Wear inspiroval Applem, předvedl skvělý design a vynásobil košatou paletu variant.

Asus na veletrhu Computex …vlastně ani nepředstavil druhou generaci svých AndroidWear hodinek Zenwatch. Na tiskové konferenci o nich nepadlo ani slovo, až když se otevřela demo zóna, byly tam. Zatím šlo o jakési preview a spíše než o konkrétních parametrech se mluvilo o designu. Nejvýznamnější novinkou je rozdělení na dvě varianty – „pánskou“ s šířkou pásku 22mm a „dámské“ 18mm.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Menší a větší. Liší se i designem.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tady máte obě varianty v reálu, na tiskovce společnosti Asus je vyfotil kolega David Polesný.

Na designu si Tchajwanci dali záležet. Asus ZenWatch 2 se budou vyrábět z nerezové oceli v provedení tmavá šeď Gunmetal, „stříbrná“ a růžové zlato. To si vynásobte 18 různými materiály a barvami od gumových náramků přes kožené řemínky až po několik kovových tahů. Výsledkem je pestrá paleta a možnost odlišit se. Že by inspirace u Apple Watch? Šéf společnosti Jonney Shih se v nedávném rozhovoru jistou formou obdivu k Applu nijak netajil. Podle tiskové zprávy se na hodinkách „vyřádí“ i Swarovski se svými blištivými krystaly.

Ty větší

Větší verze ZenWatch 2 je evolucí současného modelu, má mírně pozměněný vzhled a k více „hodinkovému“ dojmu přispívá nová korunka na boku. Podobně jako u jiných Androidů Wear slouží k probouzení displeje a potvrzování některých voleb. Při starém zůstal AMOLED displej, známe také vnější rozměr 49 × 41mm, odolnostní certifikát povýšil na IP67, což znamená, že si s hodinkami můžete jít třeba zaplavat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Displej kryje zakřivené sklo Gorilla Glass 3.

A to je zatím vše, co víme. Hardwarové parametry se ještě mohou změnit, a tak je firma oznámi, až bude jasno – někdy mezi dneškem a podzimem, kdy se hodinky začnou prodávat. Česká pobočka Asusu nechtěla komentovat ani to, jestli je u druhých ZenWatch větší šance, že se dostanou na český trh. První generace u nás oficiálně není, individuálně ji dováží třeba CZC a prohlédnout si je můžete v posledním Týdnu mobilně.

Ty menší

Menší rozteč osičky řemínku, rozměry 45 × 37mm a menší displej. Pravděpodobně také menší baterie, ale to už je jen moje úvaha, víc zkrátka teď nevíme.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Menší ZenWatch 2. Zatím velká neznámá.

A dál?

Asus je sympatický tím, že k osvědčeným konceptům přidává originální nápady a předvedl to i mezi generacemi ZenWatch. Loňský model se dobíjí nástavcem, který se nacvakne na spodní stranu hodinek. Tentokrát je magnetický a obsahuje akumulátor, který jednou dobije hodinky i bez nabíječky.

Diskuze (2) Další článek: Tip: Ovládejte Android hlasem. Google se pomalu učí

Témata článku: Asus, , , , , Android Wear, Var, Růžové zlato, Osvědčený koncept, David Polesný, Potvrzování, Wear, #Android, Zen, Originální nápad, Velká neznámá, Korunka,