Aplikace Záchranka oslavila dva roky. Každý den z ní přichází okolo 40 tísňových hovorů

Aplikace Záchranka oslavila 8. března dvouleté výročí od svého spuštění. Na začátku bylo prakticky jen nouzové tlačítko, dnes aplikace obsahuje lokátor s nemocnicemi, návody první pomoci, propojení s Horskou službou a pro neslyšící také unikátní způsob komunikace s operátory zdravotnické záchranné služby pomocí ikon.

Do budoucna chtějí tvůrci aplikace Záchranka přinést i další funkce a také ji rozšířit za hranice České republiky. Už teď je potvrzeno, že aplikace začne v polovině dubna fungovat v Dolním Rakousku. V plánu je transformace aplikace z mobilního telefonu do chytrého náramku, který by měl být k dostání už letos před Vánoci. Jednoduchý náramek bude obsahovat všechny funkce aplikace a bude vhodný jak pro seniory, kteří mají pouze tlačítkové mobily, tak pro aktivní sportovce, kteří si např. k běhu neberou telefon.

Podívejte se, jak aplikace Záchranka může pomoci v horách:

Aplikaci Záchranka si do svého mobilního telefonu k 7. březnu 2018 stáhlo 560 000 uživatelů. Každý den přijímají zdravotnické záchranné služby v České republice zhruba 40 tísňových hovorů z aplikace. Za dva roky to bylo celkem 18 tisíc volání z aplikace Záchranka. Aplikace je průběžně připomínkována ze strany záchranářů a pravidelně aktualizována. Stahovat zdarma nejnovější verzi mohou majitelé smartphonů s operačními systémy Android nebo iOS. Pro Windows je k dispozici pouze starší verze.

Diskuze (2) Další článek: Konečně v tom máme jasno. Záření telefonů vás „pravděpodobně“ nezabije

Témata článku: , , , , , , , Nejnovější verze, Nouzové tlačítko, Unikátní způsob, Stará verze, Zach, Způsob komunikace, Aplikace, Mobilní telefon, Česká republika, Tlačítkový mobil, První pomoc, Chytrý náramek, Operační systém, Rakousko, Horská služba, Nemocnice, Hovor, Tísňový hovor,