Bezrámečkový smartphone má i Panasonic. Nedostupná exotika nestojí ani pět tisíc korun

Mobilní divize Panasoniku je v Evropě takřka neviditelná. Naposledy jsme si mohli před více než pěti lety vyzkoušet voděodolný model Eluga, před třemi lety to byl hybrid smartphonu a kompaktu Lumix Smart Camera CM1, jenž zakotvil v sousedním Německu. Od té doby ticho po pěšině.

Panasonic ale smartphony stále vyrábí. Dodává je ovšem pouze na domácí japonský trh a výjimečně také do jiných asijských zemí. Na Tchaj-wanu se nejnověji začal prodávat bezrámečkový model s duálním fotoaparátem Panasonic Eluga C. Designově má nejblíž k Sharpům, případně čínským Mixům od Xiaomi a Doogee.

Eluga C patří spíše do nižší střední třídy, vystačí si s 5,5palcovým HD panelem a procesorem MediaTek MT6750T. Paměť je ale poměrně štědrá a nabídne 4 GB operační paměti a 64 GB vnitřního úložiště. Hlavní duální fotoaparát disponuje dvěma senzory 13 + 5 Mpx a čočkami se světelností f2.2. Baterie má kapacitu 3 000 mAh. Novinka se na Tchaj-wanu prodává v přepočtu za 4 500 Kč.

Doogee Mix je exotika s bezrámečkovým displejem, kterou koupíte i u nás:

Diskuze (6) Další článek: Nové bezrámečkové Honory nakukují do Evropy jen nesměle. Aby nevyplašily dražší Huawei

Témata článku: Panasonic, , , , , , , , Bezrámečkovým displej, Pan, Bezrámečkový smartphone, Pán, Vnitřní úložiště, SMA, Voděodolný model, NÉST, Bezrámečkový model, Exotika, Sousední Německo, Německo, Tchaj-wan, Smartphone, Mobilní divize, Evropa,