Tři tiskové zprávy Sony Ericssonu: nové mobilní telefony P900 a T630, služby Fun & Downloads

Tisková zpráva, 21. října 2003

Společnost Sony Ericsson představila novou vlajkovou loď svého portfolia: multimediální smartphone P900

Společnost Sony Ericsson dnes na prezentacích v Las Vegas a Beijingu představila netrpělivě očekávaný smartphone P900. Nový přístroj navazuje na úspěšný model P800, je však menší, rychlejší a nabízí jednodušší obsluhu. Proti svému předchůdci umožňuje natáčet videoklipy, má dotykový displej s 65 tisíci barev a rozšířena byla také jeho paměť. Přístroj P900 v sobě spojuje vlastnosti plně vybaveného manažerského telefonu a kapesního počítače PDA. Nabízí rovněž podporu pro mobilní hry a další možnosti pro využití ve volném čase.

Zájem, který předcházel uvedení následovníka modelu P800, potvrdil, že nový smartphone Sony Ericsson je uživateli netrpělivě očekáván. P900 je založen na operačním systému Symbian a umožňuje tak využít pestrou škálu aplikací, které jsou pro tento systém k dispozici. Svým uživatelům dává P900 možnost stále přizpůsobovat schopnosti přístroje svým potřebám, vývojářům aplikací a operátorům možnost nabídnout uživatelům nové služby, aplikace a obsah pro mobilní zařízení. P900 obsahuje systém Symbian v7.0 a etablovaný uživatelský interface UIQ. Symbian je v současnosti nejprodávanější operační systém pro smartphony.

Multimediální možnosti P900 byly rozšířeny o možnost natáčení videoklipů. Přístroj je vybaven digitální kamerou pracující ve dvou režimech – jako fotoaparát s rozlišením VGA nebo jako videokamera s rozlišením QCIF a komprimací MPEG4, která je doporučeným standardem pro mobilní zařízení. Velikost videoklipů je omezena pouze dostupnou pamětí – minuta záznamu zabere přibližně jeden MB paměti. Natočené klipy lze vkládat do MMS zpráv; stejně tak lze do MMS zprávy vložit streaming video nahrané do P900 z internetu. Nový smartphone nabízí koncept QuickShare™, který byl poprvé představen v mobilním telefonu T610 a je uživateli oceňován jako soubor funkcí usnadňujících práci s obrázky v mobilním zařízení. Fotografii lze díky QuickShare™ pořídit jen dvěma stisky tlačítka a snadno ji přenést do druhého telefonu, počítače nebo jiného zařízení – ať již pomocí bezdrátového přenosu Bluetooth, přes infraport nebo kabel, či prostřednictvím mobilní sítě jako MMS nebo e-mail.

Zobrazení obrázků a videa bylo u přístroje P900 vylepšeno: jeho displej zobrazí 65536 barev ve srovnání s 4096 barvami u P800, obrázky lze prohlížet v módu full screen (obrázek je zvětšen na velikost celého displeje) a wide screen (široké obrázky jsou při zobrazení otočeny o 90 stupňů). Díky tomu je P900 nejen vhodným manažerským doplňkem, ale také nástrojem pro chvíle odpočinku. Pro smartphone je k dispozici řada stahovatelných her platforem Java a Mophun, na CD je k němu přiložena populární závodní hra V-Rally1 v trojrozměrné verzi, která prezentuje nové možnosti her na mobilních zařízeních. Po spuštění hry se ovládací kolečko telefonu JogDial™ změní na volant; polyfonické zvuky, stereo sluchátka a trojrozměrné grafické efekty zprostředkují zážitek ze hry blízký herním konzolím.

Paměť flash byla v modelu P900 rozšířena ze 32 na 48 MB, což znamená také zvětšení paměti dostupné pro uživatelské využití – nyní je to až 16 MB. Další kapacitu lze získat použitím karet Memory Stick Duo. Se smartphonem je dodávána 32MB karta, podporovaná kapacita karty je až 128 MB. Podpora standardu Memory Stick Duo umožňuje uživateli uschovávat množství objemných dat, například vytvořit si kolekci audio či videonahrávek na několika paměťových kartách. Záběry z dovolené natočené běžnou digitální kamerou lze zmenšit v počítači pomocí Packet Video recorderu a přetáhnout do P900, takže se s nimi uživatel může kdykoliv pochlubit kamarádům, příbuzným nebo kolegům. Smartphone P900 obsahuje přehrávač hudebních nahrávek MP3 a kolekci nových vyzváněcích signálů v tomto formátu.

Internetový prohlížeč v P900 podporuje formáty HTML, WAP a cHTML. Na internetových stránkách www.sonyericsson.com nebo na CD přiloženém u P900 je k dispozici populární prohlížeč Opera, který je schopen kvalitně zobrazit většinu webových stránek. Při prohlížení webu tímto programem jsou stránky přeformátovány a zobrazeny v dostupné šířce displeje. Tím je odstraněna nutnost horizontálního posouvání stránek, jejich prohlížení je komfortnější a rychlejší.

CD-ROM dodávané se smartphonem P900 poskytuje uživateli širokou nabídku aplikací pro produktivní práci na cestách, bezdrátovou komunikaci i zábavu. Od dnešního dne je také na stránkách www.sonyericsson.com k dispozici on-line služba pro možnost aktualizace firmware přístroje. Uživatelé P900 tak mají možnost kdykoliv získat jeho aktuální verzi, aniž by museli navštívit servis.
Uvedení české verze P900 je plánováno na první čtvrtletí příštího roku.

Klíčové vlastnosti P900

– velký dotykový TFT displej s 65 tisíci barev
– pětisměrné ovládací kolečko JogDial pro zrychlený výběr důležitých funkcí
– hlasité handsfree
– hlasové vytáčení, přijetí hovoru hlasem, aktivace hlasového ovládání pomocí „magic word“
– integrovaná digitální kamera pro snímání fotografií a videoklipů
– video a audiopřehrávač (včetně přehrávání souborů MP3)
– multimediální zprávy (MMS), SMS, EMS a e-mail
– kombinovaný webový a wapový prohlížeč
– vysokorychlostní datové přenosy GPRS
– podpora výměnných paměťových karet Memory Stick Duo o kapacitě až 128 MB
– osobní organizér s adresářem kontaktů, kalendářem a záznamníkem psaných i mluvených poznámek
– kalkulátor
– prohlížeč standardních e-mailových příloh a stažených dokumentů
– hry využívající mód zobrazení „wide screen“ a zvukové možnosti přístroje
– dotykové pero (stylus) uložené v těle přístroje
– podpora textových telefonů TTY
– možnost propojení s jiným zařízením pomocí Bluetooth™, infraportu nebo USB
– synchronizace s PC (SyncML) s programy Outlook a Lotus v2
– snadná personalizace vzhledu a vyzvánění pomocí schémat
– podpora služeb pro mobilní obchodování (M-Services, MeT – Mobile electronic Transactions)
– možnost propojení s podnikovou telefonní ústřednou
– provozní mód „Flight mode“ pro možnost použití přístroje v letadle
– podpora tří pásem GSM
– platforma Symbian OS 7.0: podpora C++ a Java™

Tisková zpráva, 21. října 2003

Společnost Sony Ericsson představila telefon T630 s digitálním fotoaparátem pro stylovou práci s obrázky

Společnost Sony Ericsson dnes na prezentacích v Las Vegas a Beijingu představila nový mobilní telefon T630 umožňující snadnou a pohodlnou práci s obrázky a fotografiemi. Na jedné straně přístroje je umístěn digitální fotoaparát a reflexní plocha pro snadnější pořízení autoportrétu, druhá strana slouží k telefonování, posílání zpráv, práci s obrázky a hraní her. Model T630 má TFT displej s 65 tisíci barev, štíhlý design a množství funkcí pro mobilní zábavu.

Třípásmový GSM/GPRS mobilní telefon T630 nabízí koncept QuickShare™ pro snadnou práci s obrázky. Tento koncept bude klíčovým prvkem všech nových telefonů Sony Ericsson vybavených digitálním fotoaparátem. QuickShare™, který byl poprvé představen u mobilního telefonu T610, je uživateli oceňován jako soubor funkcí usnadňujících práci s obrázky v mobilním zařízení. Fotografii lze díky QuickShare™ pořídit jen dvěma stisky tlačítka a snadno ji přenést do druhého telefonu, počítače nebo jiného zařízení – ať již pomocí bezdrátového přenosu Bluetooth, přes infraport nebo kabel, či prostřednictvím mobilní sítě jako MMS nebo e-mail.

Vysoce kontrastní TFT displej s 65 tisíci barev poskytuje kvalitní zobrazení obrázků, příjemný zážitek z her a slouží také jako pohotový hledáček při fotografování.

Pro mobilní telefon T630 je k dispozici oblíbená závodní hra V-Rally2. Pocit ze hry je umocněn precizně provedenou grafikou, 32-hlasým polyfonním zvukem, vibrační zpětnou vazbou a ovládáním pomocí joysticku. T630 podporuje obě platformy pro stahovatelné hry – Java i Mophun. Uživatelé tak mají přístup k více než 100 hrám dostupným v sekci Fun&Downloads na internetových stránkách Sony Ericsson nebo na portálech mobilních operátorů.

Hudební fanoušci mají k dispozici funkci Hudební skladatel, s jejíž pomocí lze vytvořit originální vyzváněcí melodie podle vlastního vkusu. Melodie sestávající z předpřipravených bicích, akordů a basových doprovodů dokáže  v telefonu během chvilky sestavit i začátečník.

V mobilním telefonu T630 se poprvé představuje aplikace My friends (Moji přátelé) využívající možností systému Wireless Village. Ten je průmyslovým standardem pro Instant Messaging (textovou komunikaci v reálném čase) na mobilních telefonech. My friends je aplikace pro komplexní práci s různými typy zpráv – umožňuje rychlý přístup k seznamu kontaktů a operativní výběr způsobu komunikace: SMS, MMS, e-mail, chat.

Sony Ericsson T630 je k dispozici v barevném provedení „Mrazivě stříbrná“, které kombinuje vzhled ledu a kovu. Varianta T628 pro čínský trh bude uvedena ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, T630 pro americké trhy, Evropu, Blízký východ a Afriku v prvním čtvrtletí příštího roku.

Hmotnost: 92,5 gramů
Výdrž (pohotovostní režim):až 13 dní (315 hodin)
Rozměry: 102 x 43 x 17 mm
Výdrž (hovor): až 14 hodin

Tisková zpráva, 21. října 2003

Sony Ericsson rozšiřuje nabídku on-line služeb a aplikací pro uživatele mobilních telefonů

Společnost Sony Ericsson dnes oznámila rozšíření nabídky exkluzivních služeb, aplikací a zábavného obsahu pro mobilní telefony na svých internetových stránkách Fun & Downloads. Uživatelům je zde k dispozici pestrá škála služeb, mezi nimiž nechybí ani nástroj pro úpravu obrázků, fotoalbum, populární hry či vyzváněcí melodie.

„Tyto internetové stránky jsou pro uživatele našich zařízení jakýmsi on-line centrem, na němž mohou najít stahovatelné služby, obsah a aplikace, které jim umožní rozšiřovat a naplno využívat možnosti jejich mobilního telefonu Sony Ericsson,“ říká Toon Diependaele, E-Business and Direct Marketing Director společnosti Sony Ericsson. „Tato nabídka zároveň podněcuje nové způsoby využívání mobilních zařízení a podporuje tak i provoz v sítích našich zákazníků z řad mobilních operátorů.“

Dostupnost stránek Fun & Downloads se v současnosti intenzivně rozšiřuje v oblasti Evropy, Blízkého východu, Afriky a asijsko-pacifické oblasti. Stránky jsou přístupné pomocí internetového prohlížeče i přes WAP a v současnosti jsou lokalizovány do více než 30 jazyků. Mezi partnerské dodavatele obsahu stránek se řadí přední světové značky z oblasti zábavního průmyslu, jako například Sony Music, Sony Pictures Digital Entertainment, Atari nebo Cartoon Network. Ve Spojených státech byla v rámci spotřebitelského webu Sony Ericsson uvedena sekce „Underground“ s nabídkou soutěží, on-line her a obrázkových služeb prostřednictvím Sony Image Station.

Stránky Fun & Downloads se soustředí na tři hlavní oblasti: práce s obrázky, hry a personalizace mobilního telefonu. Jako rozšíření možností obrázkových telefonů T610, P800, Z600 a dalších byla na stránkách přidána možnost zasílat fotografie přímo z telefonu do on-line fotoalba. Zde je uživatel může upravovat a vytvářet z nich pozadí na displej, MMS zprávy a schémata, nebo si je nechat vytisknout službou Colour Plaza na fotopapír a zaslat poštou. MMS zprávy vytvořené na webových stránkách si lze následně stáhnout do mobilního telefonu a poslat je kamarádům, příbuzným či kolegům.

Na stránkách je k dispozici ke stažení okolo 170 her platforem Java a Mophun, včetně populárních her jako V-Rally 1 a 2, Tony Hawk Pro Skater 4 a Kelly Slater Pro Surfer. Náruživí hráči si zde mohou on-line registrovat svá nejlepší skóre.

Důležitým aspektem oblíbených her jsou jejich hudební doprovody. Také ty lze stahovat v podobě polyfonních vyzváněcích signálů ze stránek Fun & Downloads, podobně jako množství dalších vyzváněcích melodií z nabídky Sony Music.

Stránky Fun & Downloads, které lze najít na internetové adrese http://www.sonyericsson.com/fun, nabízejí uživatelům rovněž širokou paletu obrázků, schémat, vyzváněcích melodií, her a aplikací zdarma.

Témata článku: Sony, Telefony, Ericsson, Huawei P9, Sony Ericsson T630, Dow, Telefon, Mobilní telefon, Zprávy, Mobilní obchodování, Mobil

Alcatel A7: plastem neurazí, výdrží nadchne [recenze]

** Alcatel A7 je plastový telefon nižší střední třídy ** Hlavní lákadlo je 4 000 mAh s několikadenní výdrží. ** Má dostatek výkonu, paměti a stěžovat si nebudete ani na fotoaparát

6.  10.  2017 | Miksa Martin | 4

Google má dnes večer velkou tiskovku. Ukáže nejen Pixel 2

** Dnes téměř po roce proběhne další Google Keynote zaměřená na HW ** Hlavní hvězdou budou opět smartphony řady Pixel 2 ** Trumfne letos Google konkurenci?

4.  10.  2017 | Miksa Martin | 21

Vybrali jsme nejlepší telefony, které si v říjnu 2017 můžete koupit

** Vybíráme největší mobilní hity v několika kategoriích ** Smartphony dělíme podle výbavy a ceny, aby si mohl vybrat každý ** Své místo mají i tablety a tlačítkové telefony

4.  10.  2017 | Kůžel Filip, Láska Jan | 19

Seznam telefonů, které dostanou Android 8.0 Oreo

** Od představení Androidu 8.0 Oreo uběhl více než měsíc ** Jak zareagovali výrobci a které telefony se něj mohou těšit? ** Začněmě hezky podle abecedy.

28.  9.  2017 | Miksa Martin | 8

Vyfotili jsme všechny barvy iPhonu 8. Nejhezčí je zlatá [galerie]