01.11.2002 21:05 Taggy tady byl...

TaggyNe, nelekejte se, nejde o nový druh viru, ale o nadpis dalšího příspěvku na stránkách Nokia Game.
Co to je taggy? K čemu je to dobré? Tak to jsou otázky, které asi napadají nejednoho z nás...

Od Našeho strýčka L. přišel (v pořadí již druhý) e-mail, který nás opět lákal k návštěvě stránek:


Ahoj,

Měli bychom se setkat. Přijď do mé kanceláře, jakmile budeš moci. Mám pro tebe něco, abys mohl ‘zanechat svou stopu‘ ve světě hudby.

Ahoj,
L.

Návštěvou stránek se pak dozvíte tuto novinku:


Taggy je tady

Jak přiměješ lidi, aby tě znali? To je první otázka na cestě ke slávě. A Taggy je jednou z mnoha odpovědí.

Na Centrální stránku Game jsme pro procvičování přidali navou pomůcku - v sekci Nástroje hry. Hra ještě nezačala (na to musíš počkat do 11. listopadu), ale až začne, bylo by vhodné, kdybys věděl, jak s touto pomůckou zacházet.
S Taggy budeš schopný vytvářet své vlastní billboardy po celém světě hudby a udělat si trochu reklamy.

Práce s Taggy je víceméně návodná, ale přesto je zde doprovodné vysvětlení. V období než začne hra, budeš moci ukládat Tags, které jsi vytvořil, na svůj hard disk pro poydější použití. Pro teď začni procvičovat a staň se zkušeným taggerem! 

1. listopadu 2002


Co je to tedy Taggy?

Jednoduchý grafický editor - k dispozici máme nástroje pro kreslení, malování (silnější čára, něco jako "spray"), vložení textu, "razítko" s hudebními motivy, nástroj kapátko (výběr barvy z obrazu), vyplnění, plný a prázdný obdélník a kolečko.

Samozřejmostí je volba barvy, tloušťka čáry.

Pokud jste někdy použili některý z grafických editorů (ať již Photo Shop, Gimp nebo "jen" Malování/Paintbrush), nemělo by vám použití jednotlivých nístrojů činit větší potíže.

Kliknutím na obrázek kvádru se vám namalovaný obrazec přenese na váš reklamní stojan. Pokud nejste spokojeni se svým výtvorem, lze využít i editační funkce "zpět", nebo vše smazat a začít nanovo.

Pokud jste se svým výtvorem spokojeni, můžete si výtvor uložit, případně si načíst předchozí výtvor a pokračovat v jeho editaci.

Soubor se ukládá do adresáře "C:\WINDOWS\SYSTEM\MACROMED\Shockwave 8\Prefs" nebo jeho obdobě (dle toho, jako máte verzi ShockWave). Je s příponou .txt, ale nejedná se o textový soubor - (tímto se všem omlouvám, ale protože nemám k dispozici své standardní "vybavení", dále jsem datovou podobu nezkoumal - pokud však někdo přispěje s rozluštěním tvaru dat do diskuze, budu potěšen).

K čemu nám vše vytvořené bude? To asi poznáme až během hry. Takže s chutí do díla!

 

Diskuze (15) Další článek: Bude v pondělí nový komunikátor?

Témata článku: Paintbrush, První otázka, Tag, Procvičování