10 nejlepších špičkových smartphonů [Vánoce 2013]

Chystáte pro své blízké opravdu štědré Vánoce? Nechte si doporučit deset nejlepších špičkových smartphonů, které se u nás dají koupit.

Špičkové smartphony mohou stát stejně jako slušná televize nebo jako levný počítač. Pro výrobce je kategorie nejpokročilejších chytrých telefonů výkladní skříní jejich technologických schopností. Také proto v tomto segmentu můžete vybírat z mnoha lákavých zařízení, často i s unikátními vlastnostmi a funkcemi.

Kdy se hodí výkonný smartphone?

  • když chcete zároveň špičkové zpracování a design
  • když chcete kvalitní fotoaparát
  • když chcete velkou vnitřní paměť
  • když chcete jemný displej pro sledování videa
  • když chcete nekompromisní výkon pro hraní her
  • když můžete za telefon utratit 10 tisíc a víc
  • když chcete zkoušet nové a unikátní technologie

Na MobilManii vám před Vánoci pomáháme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby pak poradí s ostatní elektronikou. Články přibývají každý den.

Základem smartphonů je operační systém. V současnosti jsou nejběžnějšími platformami Android, iOS, Windows Phone a BlackBerry OS. Kategorie těch nejlépe vybavených chytrých telefonů začíná okolo hranice 10 tisíc korun. Nejdražší kousky mohou stát i přes 20 tisíc. Smartphony jsme seřadili podle ceny od toho nejlevnějšího.


Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, učiněné na základě našich recenzí a osobních zkušeností. Rady uvedené v tomto článku bychom s klidným svědomím dali i svým známým. Odkazy do e-shopu jsme přidali až dodatečně.


Krasavec nejen pro dámy: Huawei Ascend P6

Orientační cena: 9 000 Kč

Elegance, styl a vzhled, to jsou priority, na které sází vlajkový model Huawei Ascend P6. Jeho tělo je tenké něco málo přes 6 mm a obsahuje kovové materiály. Růžová a bílá verze telefonu jsou stylovky samy o sobě, ideální tip na smartphone pro ženy. Atraktivní design se však povedlo vytvořit i u jinak konzervativní černé varianty, která už je naprosto unisexová.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Huawei Ascend P6 patří mezi designově nejpovedenější smartphony uplynulého roku

Všechno ostatní jsou potom skryté zbraně, které uživatel běžně od vyfintěného telefonu nečeká. U Huawei je to zejména slušný výkon, povedený IPS displej, dobře odladěné prostředí se spoustou šikovných drobností a rozumná výdrž baterie. Zamrzí snad jen absence NFC a to, že jako videokameru Ascend P6 asi používat nebudete. Za devět tisíc korun však dostanete hezky vypadající módní doplněk, který je zároveň funkční.

Huawei Ascend P6
rozměry a hmotnost: 133 × 66 × 6,2 mm, 120 g
displej: 4,7", kapacitní IPS+ LCD, 720 × 1 280, 312 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 000 mAh
procesor: Hisilicon K3V2E (4× Cortex-A9, 2 GHz, 40nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
31 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Článek pokračuje v další kapitole »

Témata článku: , , , , Alcatel One Touch Idol, Alcatel One Touch Idol X, Alcatel One Touch Idol X+, Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, Blackberry Q10, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Huawei Ascend P6, LG G2, LG Nexus 5, Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3