10 nejoblíbenějších článků za rok 2007

Vybrali jsme desítku článků, které se vám za uplynulý rok na MobilManii nejvíce líbily + PF 2008!
Kapitoly článku

6. místo – Nokia N70: ukloňte se, přichází král

Čas letí a možná si ani neuvědomujeme, že telefony Nokia z řady Nseries jsou s námi už téměř tři roky. Na jaře 2005 byly představeny první kousky N70 a N90 z této nejvyšší modelové řady finského výrobce. Už od počátku jsou stylové, chytré a nadupané funkcemi. Proto na sebe strhávají velkou pozornost. Nokia je si tohoto faktu moc dobře vědoma a Nseries věnuje náležitou péči, včetně příslušenství nebo třeba speciální verze aplikace PC Suite. Jako důkaz, že na zakladatele nového rodu se nezapomíná, je i pokračující zájem o recenzi Nokie N70, která se pro rok 2007 umístila na 6. místě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

5. místo – Nokia E65: nejkrásnější businessman

Eseries od Nokie je určena pro manažery a její rok starý zástupce E65 je hodně povedený kousek. Osloví nejen podnikatele hledající mobil pro práci, ale i uživatele, kteří touží po stylovém designu. To všechno v sobě Nokia E65 kombinuje společně s kvalitním provedením a výsuvnou konstrukcí. Vaši oblibu si tento symbianový smartphone získal oprávněně a v žebříčku to stačilo na páté místo.

Nokia_E65_01.jpg Nokia_E65_02.jpg Nokia_E65_08.jpg Nokia_E65_09.jpg

4. místo – Sony Ericsson K800i: zažít nudu, vadí!

První Cyber-shot z dílny Sony Ericsson byl představen před půldruhým rokem a nesl označení K800i. O tom, jak jsou tyto telefony nadčasové a funkčně vybavené, svědčí fakt, že ani po tak dlouhé době od uvedení neztrácí na zájmu čtenářů, kteří se stále vracejí k jeho recenzi. Aby také ne, vždyť K800i umí skoro všechno: perfektně fotí, přehraje hudbu, zorganizuje čas, přenese rychlá data a poslouží i pro zábavu. Co si přát víc? Čtvrté místo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

3. místo – Nokia 6300: zahoďte 6230

Také znáte spoustu lidí, kteří volají s Nokií 6300? Aby ne, jedná se o nejprodávanější mobilní telefon roku 2007. Klasická Nokia s konzervativním útlým designem, uživatelským prostředím Series40, na které se snadno zvykne, a dnes už i příznivější cena. To jsou možná důvody, proč se 6300 stala nejčastěji kupovaným vánočním dárkem mezi mobilními telefony. Podle našich odhadů tu s námi bude ještě dlouho – pro tento rok je to hezké třetí místo.

01.jpg 05.jpg 07.jpg 09.jpg

2. místo – Nokia N73: nejlepší mezi dvěma stovkami mobilů

Každý, kdo toužil o loňských Vánocích po nejlépe vybaveném mobilu na trhu, musel mít tehdy Nokii N73. Podle našeho testu v té době porazila 200 mobilních konkurentů. Díky novým nastupujícím následníkům a klesající ceně se o N73 stále zajímá velké množství uživatelů, kteří touží po kvalitním symbianovém smartphonu. Ani po roce nijak výrazně nezaostává. Jediné, co jí proti současné královně mobilů chybí, je Wi-Fi. Na stříbrnou příčku v oblíbenosti pro rok 2007 to ale bohatě stačí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

1. místo – Nokia N95: na prahu dokonalosti

Kdo získal zlato pro rok 2007 (a kdo nejspíš stupně vítězů hned tak neopustí) už možná tušíte. Nokia N95 se stala synonymem pro nejlépe vybavený mobil na trhu. Fanoušky si získala moderním vzhledem, výjimečným fotoaparátem a kompletní vybaveností, která nepostrádá nic ze současných mobilních technologií, včetně GPS. Neohrozila ji ani vylepšená verze N95 8GB, která se objevila po necelém půl roce. N95 totiž s novým firmwarem dokáže úplně všechno, co její paměťově bohatší sestra. Za rok 2007 si tak určitě plným právem zaslouží vavříny pro nejlepší mobil roku i za nejoblíbenější článek na MobilManii.

NokiaN95_06.jpg NokiaN95_11.jpg NokiaN95_12.jpg NokiaN95_28.jpg

PF 2008

To byl tedy přehled toho, co se vám na MobilManii v uplynulém roce nejvíc líbilo a nejlépe četlo. Aby takových článků bylo co nejvíce, přeji za celou redakci nejen vám – našim čtenářům – ale i nám redaktorům, protože oblíbenost článků je pro nás autory tou největší odměnou. Všem MobilManiakům přejeme do nového roku vždy a všude rychlá data, stabilní připojení, silný signál a co nejdéle nabité baterie.

Témata článku: , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, HTC S710, Nokia 6300, Nokia E65, Nokia N70, Nokia N70 Music Edition, Nokia N73, Nokia N73 Music Edition, Nokia N95, Nokia N95 8GB, Sony Ericsson K550i, Sony Ericsson K750i, Sony Ericsson K800i, Domácí telefon, Moderní vzhled, Kvalitní provedení, Rok