3Com chystá vlastní internetový panel

Také 3com se veze na aktuální vlně udělátek pro pohodlný přístup do Internetu s velkou obrazovkou, které si můžete vzít do ruky při ranní kávě.
Také 3com se veze na aktuální vlně udělátek pro pohodlný přístup do Internetu s velkou obrazovkou, které si můžete vzít do ruky při ranní kávě. Internet appliances, jak jsou tato zařízení nazývána, jsou jednoúčelové krabičky velké jako LCD displej pro počítač ovládané perem, které nabízejí bezdrátový přístup na Internet a další funkce, jako je e-mail nebo jednoduché organizování času.

3Com nabídne vlastní řešení, které bude větší než Palm (jak také jinak), a promítne do něj své zkušenosti z návrhu Palmu. Dá se tedy předpokládat podobně jednoduchý operační systém a barevná verze Palm OS. Zařízení by mělo být na trhu do tří měsíců k dispozici běžnými distribučními kanály.

Překvapivé na tomto oznámení je, že toto zařízení není vyvíjeno již samostatnou firmou Palm, ale mateřskou 3Com. Vzhledem k tomu, že 3Com má 95 procent akcií Palmu, se dá ale předpokládat přesunutí této krabičky pod křídla Palmu. Pochopitelně totiž bude těžit z dobrého jména Palmu a bude také cíleno na jeho uživatelskou základnu.

Podobná zařízení mne upřímně nijak zatím nenadchla. Na CeBITu jsem si zkoušel pracovat s některými prvními modely a jejich ovládání a možnosti mi přišly velmi nedotažené. Je to sice lákavá představa, že budu sedět v křesle a projíždět Internetem, zatím si mne ale řešení této lákavé představy vůbec nenašly.

Váš názor Další článek: Jak bude vypadat operační systém pro Pocket PC?

Témata článku: , , , Lákavá představa, Pán, Pan, Panel