3G hodinky LG GD910: James Bond by záviděl

Očekávali byste hromadu kompromisů? My také, ale přišlo příjemné překvapení. První telefonující hodinky se Korejcům náramně povedly. 2× video.
Kapitoly článku

Pokračujeme v seznamu kompromisů, na řadě je nabídka funkcí. Omezení tu pochopitelně jsou – v oblasti multimédií, textové komunikace a internetu. Fotoaparát sice nad displejem najdeme, ale je primárně konstruovaný jako kamera pro videohovory a tomu odpovídá i rozlišení. Co se textů týče, můžete poslat SMS, na e-maily ale rovnou zapomeňte. No a pokročilé aplikace jako je internetový prohlížeč se rovněž nekonají. Zde se ale postavím na stranu konstruktérů – myslím, že tohle rozhodnutí bylo správné, pomohlo zachovat jednoduchost a použitelnost. Věřím že by nebyl problém tyto funkce implementovat, ale jaká by asi byla použitelnost webového prohlížeče na takhle malém displeji?

V LG jsou obzvláště hrdí na videohovory, my jsme tuto funkci vyzkoušeli v našem videomagazínu Týden Mobilně 12 (nemusíte jej sledovat celý, stačí skočit na čas 4:01).

VIDEO: 2403 'Týden Mobilně 12'

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové fotografie pořízené hodinkami

Už jsem nakousnul uživatelské prostředí. To se skutečně povedlo. Jednotlivé obrazovky jsou seřazeny vedle sebe ve formě karet: hodiny v osmi podobách (výběr listováním nahoru/dolů), hovor/videohovor, menu, kalendář, pohotovostní obrazovka se základními informacemi o stavu telefonu, případně zmeškaných událostech. Prostředí je evidentně stavěné na ovládání prsty, jednotlivé prvky jsou dostatečně velké. Vše je jednoduché, přehledné, rychlé, nemůžu než chválit. Ovládání se díky kapacitnímu displeji také povedlo – žádné trefování se nehtem, nebo hledání dotykového pera, displej stačí pohladit bříškem prstu. Reakce jsou okamžité a problém jsem neměl ani s přesností, dokonce i při psaní na numerické klávesnici došlo k překlepu jen výjimečně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pokud se z jakéhokoliv důvodu nepodíváte na video, zde je alespoň několik snímků obrazovky

VIDEO: 2447 '3G hodinky LG: uživatelské prostředí'

Na co nestačí dotykový displej, doženou tři tlačítka na boku přístroje: červené sluchátko pro návrat na výchozí obrazovku, „c“ se zpětnou šipkou znamená krok zpět nebo smazání posledního znaku, zelené sluchátko je otevírá seznam posledních hovorů a vytáčí hovor.

S počítačem si rozumí

Poslední obavy jsem měl o možnosti synchronizace dat a spolupráci s počítačem vůbec. A LG je opět zcela rozprášilo. K hodinkám dostanete CD s PC Suite – žádná specialita, program je společný pro všechny telefony LG vyšších modelových řad. Telefon připojíte přes kabel, zadáte parametry synchronizace a data už tečou. Jde to i přes bluetooth a operuje se s kontakty, poznámkami, událostmi kalendáře a úkoly. Připojovat můžete také v režimu Mass Storage.

Klepněte pro větší obrázek 
LG PC Suite dostanete na CD
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Takhle vypadá LG PC Suite při práci s hodinkami

Musím přiznat, že na mě LG a jejich 3G zapůsobily. Není to kvůli možnosti videohovorů, na které jsou ve firmě tak pyšní, je to kvůli celkové propracovanosti. Většina mých obav byla rozprášena a když se smíříte s omezením při telefonování, můžete mít na zápěstí naprosto výjimečný kus elektroniky (který mimo jiné funguje také jako opravdové hodinky). A tou výjimečností si buďte jistí, za cenu okolo 30 000 Kč si tyhle hodinky jen tak někdo nekoupí.

LG GD910
LG GD910První telefon ve formě náramkových hodinek od zavedeného výrobce. Mezi klíčové vlastnosti patří dotykový displej, podpora HSDPA a kamera pro videohovory.rozměry a hmotnost: 61 × 39 × 14 mm, 84 g
displej: 1,43'', odporový TFT, 176 × 220, 262 tisíc barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (7,2 Mb/s)
konekt.: Bluetooth (A2DP)
baterie: ?
fotoaparát: CIF (352 × 288), video
23 %
(824. místo, 261 b.)
kataloginfo výrobce
cena: 30 000 Kč

Témata článku: LG, , , , , LG GD910, Stav Nouze, James, Víčko, Zelené sluchátko, Plný stav, James Bond, Miniatura, Hod, Druhý test, Poslední znak, Značná velikost, Kleště, Následující oblast, Úplné vypnutí, Maximální zátěž, Simkarta