99mobile zlevňuje roaming výrazně více, než vyžaduje regulace EU

Regulace roamingových cen za mobilní služby v zemích Evropské unie platí pro všechny operátory, virtuálové nejsou výjimkou. Také virtuální operátoři budou muset od 1. července 2014 snížit ceny za volání, SMS a data tak, aby nepřesahovala strop určený Evropskou komisí. Virtuální operátor 99mobile, jenž se specializuje na paušální postpaidové služby, půjde s cenami v rámci svého eurotarifu ještě mnohem níže, než nařizuje regulace.

Klepněte pro větší obrázek
99mobile v dubnu inovoval nabídku tarifů a zavedl účtování 60+1

Pro srovnání můžeme vzít již ohlášené roamingové ceny T-Mobilu, v jehož síti prostřednictvím dnes už dceřiné společnosti GTS Czech operátor 99mobile působí. T-Mobile bude od 15. června 2014 (tedy zhruba s dvoutýdenním předstihem proti začátku platnosti nových regulovaných limitů) účtovat v EU 6,26 Kč za minutu odchozího hovoru, 1,66 Kč za minutu příchozího hovoru, 1,98 Kč za odeslanou SMS (přijaté SMS v roamingu jsou zdarma) a 6,63 Kč za 1 MB přenesených dat. Všechny sazby drží T-Mobile na úrovni maximálního povoleného stropu nebo jen pár haléřů pod ním.

Proti tomu 99mobile sníží ceny za roaming již od 1. června 2014, a to mnohem razantněji. Sazby budou následující: odchozí hovor 2 Kč/min, příchozí hovor 1,65 Kč/min, odeslaná SMS 1,49 Kč a 1 MB přenesených dat za 5 Kč. 99mobile se tak stává jedním z nejlevnějších operátorů pro volání ze zemí EU a jako první pomalu vychází vstříc budoucímu sjednocenému evropskému telekomunikačnímu trhu.

Diskuze (13) Další článek: T-Mobile dal bezpečnostním složkám mocný nástroj, varování přes SMS

Témata článku: , , , , Dvoutýdenní předstih, Vice, Výraz