A pak že to nepůjde: Windows Phone 7 na starším HTC HD2 (video)

Oficiální cestou nový operační systém Windows Phone 7 na starší telefony postavené pro Windows Mobile 6.x nedostanete. Naštěstí je tu ještě mobilní underground a výkonný model HTC HD2, který se novým WP7 mašinkám značně podobá. Jeden z ruských fanoušků značky, uživatel vystupující jako Tom Codon na fóru serveru HTCPedia.com, do svého staršího smartphonu nové mobilní sedmičky dostal.

Tom se do práce pustil v březnu letošního roku a začal s beta verzí nového OS, dnes vše regulérně funguje včetně Wi-Fi, GPS, Bluetooth, atd. Trochu zlobí jen občasné zpomalování systému kvůli neoptimalizovaným ovladačům grafiky.

Oficiální upgrade pro HTC HD2 zkrátka nepřijde. HTC i Microsoft nám s oblibou tvrdí, že starší přístroje nejsou kompatibilní („vždyť nemají sadu tlačítek Zpět, Start a Hledání“), ale jen pár týdnů po oficiálním startu Windows Phone 7 vidíme, že to jde. Jen to prostě nezapadá do obchodní strategie... Tom Codon potvrdil, že dvě z pěti hardwarových tlačítek HTC HD 2 normálně fungují a přeprogramování tlačítka Home na Vyhledávání je jen otázkou času. Jako důkaz svého počinu umístil několik videí na YouTube...

Diskuze (27) Další článek: Vánoce u T-Mobile: netbooky a LCD televize

Témata článku: HTC, , , , , HTC HD2, Wind, Přeprogramování, Windows!, Win, Redmondpie, HD video, HD +, Phone