Absurdistán: kvůli levnějšímu iPhonu žaluje Apple a AT&T

Počátkem září Apple udělal nevídanou věc. Pro posílení již tak ohromných prodejů zlevnil po dvou měsících iPhone 8 GB z původních 599 dolarů na současných 399 dolarů. Po vlně odporu dříve kupujících pak Apple vrátil každému majiteli iPhonu aktivovaného u AT&T poukázku na 100 dolarů na nákup v Apple Store.

I to ovšem bylo málo pro Dongmei Li, která stála 29. června dlouhé hodiny před započetím prodeje ve frontě na iPhone. O necelé tři měsíce (přesně 24. září) podala ve státe New York na Apple a AT&T žalobu za „diskriminaci ceny, prodávání pod cenou, diskriminaci přirážek, nekalé praktiky a další špatné a zákazníka poškozující jednání“.

Dongmei Li dále ve své žalobě uvádí, že pozbyla možnost prodat iPhone s takovým ziskem, jako mají možnost současní kupující. Argumentuje mimo jiné i grafem vývoje cen akcií Applu, čímž naznačuje, že pro zlevnění neměl Apple žádný důvod. Cítí se poškozena i pouze stodolarovou poukázkou, přičemž za správné považuje darovnání celých 200 dolarů.

Za veškeré škody, jež se na ní měly dopustit Apple spolu s AT&T požaduje Li vyrovnání ve výši jednoho milionu dolarů, dále náhradu způsobené škody určené soudem a zaplacení soudních výloh. Podrobnější výklad naleznete na serveru AppleInsider.

Diskuze (24) Další článek: Vodafonbus vyjíždí na podporu Nabitých tarifů a Student SMS Grátis

Témata článku: Apple, Apple iPhone 4GB, #Apple, APP, Žal