Adaffix: řekne kdo volá, i když není v seznamu

Volá vám neznámé číslo? Adaffix se připojí k rozsáhlé databází kontaktů Zlatých Stránek a prozradí vám všechny známé detaily

Společnost Mediatel, provozovatel Zlatých Stránek, vytvořila další užitečnou aplikaci pro chytré mobily. Jmenuje se Adaffix a řekne vám, kdo volá, aniž byste měli číslo volajícího uloženo v telefonním seznamu. Je tedy jasné, že i když Zlaté Stránky disponují jednou z největších databází firemních a osobních kontaktů v České republice, pokud se ozve někdo, kdo si nepřál být uveden v telefonním seznamu, má anonymní předplacenku nebo není možné ho identifikovat jinak, nic se nedozvíte.

Aplikace dále umí nabídnout kontakty na alternativní firmy v případě, že uživatelem volaná společnost není dostupná. Identitu volajícího (pokud je známa) umí aplikace vyhledat v průběhu vyzvánění telefonu, pokud číslo není uloženo v telefonním seznamu uživatele. Stejně tak může být zobrazeno jméno neznámého volajícího spolu s datem a časem volání v případě zmeškaného hovoru.


Produktové video z webu • na praktický test aplikace se můžete těšit v příštím díle Týdne mobilně

Pro vyhledávání identity volajících je využívána databáze ZlatýchStránek.cz a další veřejně dostupné zdroje. Další atraktivní funkcí aplikace Adaffix je nabídka vyhledání alternativních kontaktů. V případě neúspěšného volání do firmy aplikace nabídne kontakty na konkurenční firmy v nejbližším okolí volané firmy, což je užitečná funkce.

Funkci ocení uživatelé například při rezervaci restaurace, ubytování a dalších služeb. Adaffix je určená pro majitele telefonů s 3G připojením s operačním systémem Android, Blackberry, Symbian a Windows Mobile. Majitelé iPhonů budou aplikaci na App Store hledat zatím marně. Aplikaci je možné zdarma stáhnout na stránkách Adaffix.cz a v příslušných obchodech aplikací. Více informací najdete také na webu Zlatých Stránek.

Diskuze (54) Další článek: BlackBerry PlayBook: na vlastní ruce a pořádně [CES]

Témata článku: Blackberry, , , , , , Číslo volajícího, ID volajícího, Seznam, Nen, ADA,