Adresář z iPhonu na Sony Ericssonech s UIQ

Také se vám líbila ta část prezentace iPhonu, kdy Steve Jobs prstem „roztočil“ adresář a dotykem prstu jej pak zastavil v blízkosti jména, které chtěl vytočit? Ovládání prstem prostřednictvím displeje má své kouzlo a nyní si ho po „applovsky“ můžete užívat i se symbianovými Sony Ericssony (M600i, P990i, W950i).

starcontact_demo_opt.gif
Animovaná ukázka - klikněte na obrázek

Aplikace StarContact je nadstavbou klasického adresáře Symbianu UIQ. Umožňuje rychlé hledání kontaktů prstem, včetně rychlého posuvu se setrvačností, jak to známe z prezentací iPhonu. Navíc na displeji najdete virtuální tlačítka s písmeny, která umožňují rychlé vyhledávání postupným zadáváním jména. To probíhá stejně jako v systému Windows Mobile, tzn. na principu slovníku T9 (tlačítka není nutné volit opakovaně).

starcontact_m600.gif starcontact_p990.gif
Aplikace se barevně přizpůsobí grafickému schématu

Dále jsou k dispozici dostatečně velké ikony pro volbu každého čísla u kontaktu, které umožní vytočení čísla prstem. Drobnou nevýhodou je, že systém při volbě čísla zaznamená pokus aplikace třetí strany o komunikaci a je nutné potvrdit varovnou hlášku. Ta je ale naštěstí vybavena velkým potvrzovacím tlačítkem, které prstem rovněž snadno zaměříte.

Aplikaci můžete využívat zdarma, ovšem v tom případě budete občas přerušeni zobrazením odkazu na stránku výrobce. Plná verze bez jakýchkoli omezení vyjde na 17,99 dolarů (stahovat a nakupovat můžete zde).

Pro srovnání – originál od Applu:

Diskuze (5) Další článek: Tři SIM karty v jednom telefonu

Témata článku: Sony, , , , , Adresář, Son, Eri