AirPods Pro. Apple přidává aktivní potlačení hluku a pořádně zvedá cenu

Apple dnes uvedl dlouho očekávaná zcela bezdrátová sluchátka AirPods Pro. Od předchůdce se liší konstrukcí, jde totiž o špuntová sluchátka. V balení tedy počítejte se třemi velikostmi špuntů pro pohodlné nošení. Sluchátka se chlubí skvělým zvukem, díky adaptivnímu ekvalizéru jej dokáží přizpůsobit podle geometrie ucha konkrétního uživatele. 

Nejdůležitější funkcí je aktivní potlačení zvuku (active noise cancelling, ANC). První mikrofon je namířený ven, takže snímá hluk z okolí, druhý míří dovnitř  a chytré algoritmy pak kompenzují hluk, který pronikl dovnitř. Kromě NC režimu lze sluchátka přepnout do režimu propustnosti, kdy skrze mikrofony propouští venkovní zvuk, takže slyšíte své okolí. O rychlé zpracování zvuku se v obou případech stará čip Apple H1 s deseti audio jádry a starí se také o rychlé párování s iPhony a jinými zařízeními Apple. 

Novinkou je tlakový snímač umístěný přímo na stopce sluchátek, jehož podržením přepínáte mezi zmíněnými režimy, ale také s ním lze ovládat hudbu či přijímat telefonní hovory. Dopředu se o sluchátkách hodně mluvilo v souvislosti s voděodolností. Nakonec je zde pouze certifikace IPx4, tedy odolnost vůči stříkající vodě nebo potu, plavat s nimi určitě nezkoušejte.

Příplatková zábava

Výdrž sluchátek činí na jedno nabití 4,5 hodiny poslechu s aktivním potlačením hluku. Při jeho vypnutí získáte dalších 30 minut k dobru, čím se vyrovnají klasickým AirPods. Jak také bývá zvykem, dostanete ke sluchátkům také nabíjecí pouzdro se kterým můžete sluchátka používat celý den. Pouzdro je o trochu větší než u původních AirPodů a lze jej nabít skrze Lightning či bezdrátově díy podpoře Qi. Potěší také rychlé nabíjení samotných sluchátek, kdy vám pouhých 5 minut v pouzdře vystačí na další hodinu poslechu hudby či hovoru.

Sluchátka lze skrze Bluetooth 5.0 připojit ke všem iPhonům, iPadům, Apple Watch, Apple TV a Macům podporující nejnovější verze operačních systémů. Stejně jako klasické AirPods by je však mělo být možné připojit i k jiným zařízením, jen pamatujte, že nejlepšího zvuku dosáhnete u zvukového zdroje s kodekem AAC.

Vzhledem k tomu, že jde o pokročilejší sluchátka, kterými Apple už označením Pro míří na náročnější zákazníky, nechá si za AirPods Pro také náležitě zaplatit. Cena pro český trh totiž činí 7 290 Kč, přičemž předobjednat si je můžete již dnes. Do volného prodeje se dostanou od 30. října. Pokud si sluchátka objednáte přímo od Applu, získáte zdarma možnost si na krabičku sluchátek nechat vygravírovat například vaše jméno.

Představení Apple AirPods Pro:

Diskuze (75) Další článek: Hodinky Fitbit Versa 2: Evoluce s OLED a Alexou

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Pouzdro, Apple AirPods, Hluk, Potlačení, Sluchátko, , Pro +, Zvuk, Pór,