AKTUÁLNĚ: Benq-Siemens v Německu ohlásí bankrot

Tchajwanská společnost Benq dnes oznámila, že zastavuje veškeré platby své německé dceřiné firmě Benq Mobile. Ta nyní čelí platební neschopnosti, která v příštích dnech vyústí do ohlášení bankrotu. Důvodem tohoto kroku Benqu jsou neuspokojivé výsledky německé společnosti.

Benq s mobilními telefony nekončí. Veškerá výroba, vývoj a další divize ale budou nyní výhradně v Asii, stále pod značkou Benq-Siemens. V Německu se nyní ocitnou v nejisté situaci tři tisíce zaměstnanců – 1 400 v mnichovském vedení firmy, 1 600 v továrně v Bocholtu. Benq zatím neoznámil, jaké bude mít tato změna důsledky pro regionální zastoupení značky v různých zemích.

MobilMania komentuje

Když Benq loni kupoval značku Siemens, zavázal se, že pracovní místa udrží do poloviny letošního roku. Už tehdy se ale spekulovalo, že se firma z Německa stáhne, hned jak to bude možné. Země s jednou z nejdražších pracovních sil a velmi nepříjemnými odbory je pro výrobce mobilů nebo jakékoli jiné elektroniky velká přítěž.

Pokud by se Benq Siemensu dařilo, centrála by asi Němcům ještě dala šanci. Pokud ale vyhlídky nejsou uspokojivé, je třeba udělat rázný řez – a věřit, že kompletní přesun produkce do Asie pomůže.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze (37) Další článek: Šuškanda: studentský tarif O2 Pohoda už od šesti let

Témata článku: Benq, Benq-Siemens, Siemens, Akt, Ban, Bank, Regionální zastoupení, Bocholt, Bankrot, Ohlas, Němec, Odbory, A/B