Aktuálně: nová značka Xelibri a její kolekce jaro - léto

Tak jste se dočkali – módní šílenství pod značkou Xelibri slaví své narozeniny. Vybrat si můžete z osmi přístrojů čtyř modelových řad. Dodnes jste asi netušili, jakou podobu může mít obyčejný telefon. Připravili jsme pro vás bezkonkurenční množství obrázků.

Siemens Fashion Show

Když se na konci ledna objevily první oficiální informace o nové značce Xelibri, která bude reprezentovat netradiční a hlavně módní mobilní telefony Siemens, byli jsme plni očekávání. Se včerejším spuštěním stránek Xelibri jsme konečně dostali podrobnější informace o této nové modelové řadě. První dojmy jsou pozitivní a je zřejmé, že se Siemens vydal správným směrem.

   
Kolekce jaro - léto

Mobilní telefony značky Xelibri jsou hlavně stylová záležitost a proto je jasné, že od nich nemůžete čekat přemíru funkcí. Většinou si z nich jen zatelefonujete a v lepším případě i pošlete zprávu. Některé nemají dokonce ani klávesnici a tak jsme zvědaví, jak Siemens vyřeší třeba vkládání nových kontaktů. Jelikož se móda každou sezónu mění i Xelibri bude každoročně přicházet s novou modelovou řadou pro jaro – léto a podzim - zimu. Můžeme očekávat, že se z telefonů Xelibri stane jen sezónní záležitost a jejich cena bude po sezóně razantně klesat. V obchodech pak uvidíme plakáty lákající na sezónní výprodej. Věc, kterou si ve spojitosti s mobilními telefony donedávna neuměl nikdo ani představit.

   
Barevné varianty

Siemens si na nové značce hodně zakládá a hodlá ji vypravit velkou uvítací oslavu. Ta se bude konat v Londýně a přítomny by měly být i hvězdy popového nebe v čele s  Christinou Aguilerou. Siemens dokonce zaměstnal módního fotografa Davida LaChapelle, který nové značce nafotí kalendář. Ten bude na pultech obchodů k dostání za 125 euro.

 

Na telefony Xelibri narazíte při brouzdání obchodními domy. Siemens chce totiž odlišit i prodejní místa. Žádné specializované obchody s mobily, ale butiky, „obchoďáky“ apod. S prodejem se nejprve počítá ve Velké Británii, Číně (včetně Hongkongu), Francii, Německu, Itálii, Singapuru a Španělsku. Telefony tam dorazí už v dubnu, zbývající trhy včetně českého si musejí počkat do září.

Co mohou nové modely nabídnout? Mnoho toho není. Všechny jsou duální a zvládají i EMS. Liší se většinou jen cenou a vzhledem.

Xelibri 1 - 199 euro; 101 mm na výšku
Xelibri 2 - 229 euro, 99 mm na výšku
Xelibri 3 - 399 euro; 74 mm na výšku, kompletně ovládaný hlasem
Xelibri 4 - 279 euro; 99 mm na výšku

Diskuze: Co říkáte na značku Xelibri – má u vás šanci?

Diskuze (12) Další článek: Panasonic nabízí ovládací program pro model GD87

Témata článku: Značka, Jaro, Jar, Nov, Léto, Nová značka, Akt, Kolekce, Xelibri